Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

Glavaš spašen, sudbina ostalih još uvijek neizvjesna

Već sad je sve ovo oko Glavaša totalni debakl. Kompromitirali su se i Sanader i HDZ i Šeks i Sabor i Đapić i Hebrang i Čičak i suci i tužitelji i biskupi i akademici. Nisu li ono i djeca iz NK Osijek neki dan istrčala u potkošuljama s nekim humanističkim uzorkom u znak potpore napaćenom predsjedniku kluba? A broj žrtava još uvijek raste.
Svima je jasno da se ovdje radi o političkim spletkama najgore vrste. Politika je proces pokrenula, štoviše, odabrala i prikladan trenutak. Od početka procesa političari se valjaju po blatu i bezočno manipuliraju, a da pritom pravi sadržaj više nitko niti ne spominje. Pa se onda slučajevi zovu "garaža" i "selotejp".

Je li Glavaš stvarno kriv za navedene inkriminacije, mi još ne znamo. Ako nam bude stalo do istine, saznat će se. U stvari, meni je to već sasvim svejedno.
Može li Glavaš utjecati na svjedoke o ovom predmetu? Pa, među nama govoreći, meni Glavaš liči na hodajuću definiciju utjecaja na svjedoke.
Treba li prekinuti neki sudski proces ako je optuženik psihički i tjelesno nesposoban? Sigurno. Treba li u tom slučaju optuženika odmah i pustiti na slobodu. Sigurno da ne.
Svi Glavaševi zagovaratelji, evo jučer i biskupi i akademici, apelirali su da se on pusti iz pritvora, jer da je ljudski život vrijedniji od svega i iznad sudstva i zakona. Zgodno je kakav uzlet doživljava filozofska misao i čovjekoljublje u nas ovih dana. Još samo preostaje da uravnotežimo kriterije. Jer za sada su nam neki životi najvažniji, a neke druge živote nastavljamo ponižavati, i to u državnim institucijama, i 15 godina nakon što su brutalno oduzeti.

Post je objavljen 03.12.2006. u 10:33 sati.