Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zmajkovito

Marketing

Što ste danas kuhali?

Nešto čujem na vijestima, nešto čitam…
Veterinarske ekipe završile su na farmi IPK "Prkos" usmrćivanje 3600 svinja zaraženih svinjskom kugom, a ukupna šteta za sada se procjenjuje na oko tri milijuna kuna, izvijestili su danas na konferenciji za novinare predstavnici osječke Veterinarske stanice.
Virus svinjske kuge na toj farmi, između Erduta i Dalja, otkriven je potkraj prošloga tjedna.

Za sada nema nikakvih naznaka ili sumnji u pojavu bolesti na susjednoj farmi IPK "Lipovača", gdje se nalazi oko 4000 svinja i prasadi, ali imamo informacije da se svinjska kuga pojavila u Bosni i Hercegovini na području Brčkog, gdje je na jednoj farmi usmrćeno oko 1500 svibnja, rekao je Lederer

Ukrajina je kao preventivnu mjeru zabranila uvoz svinjskog mesa iz Hrvatske.

Image Hosted by ImageShack.us
Inače, već duže vrijeme kad odem po špežu u Plodine na Podmurvicama (Tuš, ako se netko sjeća!), jednostavno odustanem od čekanja reda na mesnici...gužva neopisiva.
Počela sam sumnjati da namjerno stvaraju te gužve, tjeraju nas da uzmemo broj i besciljno utrpavamo u kolica sve ono što nam i ne treba! A oni rastežu u nedogled.
Jučer- u petak, u poštanskom sandučiću reklama ista kao u Novom listu : carsko meso -18,99 kn.
Danas- u subotu oko 14.00 (O.K., zaglavila sam malo u gradu, šta sad!!! Znam da nije baš zgodno subotom oko 14.00 h razmišljati o tome što bih mogla za ručak..), eto mene kod mesara u Plodinama dok mi se u glavi mota neka brza verzija desetminutnog ručka. Uzimam broj – 73.
Na ekranu se crveni - 34.
Prva misao, uh, kad će biti taj ručak, skroz do tu čujem kako im krule želučići!
A onda bijes, ma ne može biti moguće.
Žena me smiruje: ma ne trebaju vam brojevi, druga ste na redu, mi svi čekamo carsko meso, znate, ono na akciji.
Sjetim se da sam to vidjela jučer u novinama i pomislim: ljudi čekaju 24 sata, što se ja bunim. Nevjerojatno puno ljudi.
Ja sam svoje obavila brzo, u međuvremenu oni su započeli s prodajom tog carskog mesa.
Na putu prema blagajni srela sam ih nekoliko, puna kolica carskog mesa, ružno je bilo za vidjeti...zapravo nikada do sad nisam vidjela da netko zaista nakrca kolica carskim mesom.
I onda se sjetim onih vijesti s početka. A kako inače volim posegnuti za raznim teorijama zavjere, na putu kući razmišljala sam: zašto akcije i prodaja tako jeftinog mesa...
Možda nisu sve zaražene, pa nek' se proda, šteta da propadne, ili je prodaja oslabila zbog vijesti pa se meso nudi jeftinije.
Kao piletina za vrijeme ptičje gripe.
I od kuda to meso dolazi? Ako Ukrajina odbija naše, da ne uvozimo mi iz Ukrajine? Bugarske, možda?
Svaki dan nešto ručamo. Hranimo se više-manje nezdravo.
Oni što napuniše kolica carskim mesom...jako nezdravo!
Ako nismo spremali ribu tri puta prošli tjedan, nismo se hranili zdravo.
A tu nema zavjere, to je činjenica.
Tko je danas išao po srdelice na placu?



Post je objavljen 02.12.2006. u 19:14 sati.