Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mediokaz

Marketing

Sanader i Mesić dogovorili medijsku manipulaciju pred izbore 2007.?

Prva faza dogovora Sanader-Mesić je realizirana. Ovog petka Sabor je, odnosno uglavnom zastupnici HDZ-a, smijenio upravu Hine na čelu sa Smiljankom Škugor-Hrnčević, nedavno izabranom ravnateljicom Hine.

Hrvatski premijer Ivo Sanader i predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić dogovorili su političku čistku u dva najutjecajnija hrvatska medija i to tik pred izbore 2007. godine, HRT-u i Hini. HRT je najgledanija televizija u Hrvatskoj, a Hina je najvažniji izvor informacija većini hrvatskih medija, nekima nažalost i jedini.

Onaj koji kontrolira HRT i Hinu direktno kroji zbilju SVIH novinara u Hrvatskoj.

Prema dogovoru Sanader-Mesić, predsjednik je Sanaderu obećao da će Mirka Galića, sadašnjeg ravnatelja HRT-a, ukloniti s tog mjesta tako što će ga imenovati veleposlanikom u Francuskoj. Tako će tik pred parlamentarne izbore HRT ostati bez novinarske objektivnosti na kojoj Galić inzistira. Sanader će pak Mesiću osigurati da tvrdo desno orijentirana Hinina novinarka/urednica Smiljanka Škugor-Hrnčević ne dođe na mjesto ravnateljice te agencije. Budući da je uprava Hine u međuvremenu imenovala Škugor-Hrnčević ravnateljicom, Sanader je preko Sabora raspustio tu upravu a time i ravnateljicu Hine. Sada su na potezu Mesić, ali i Galić, jer nije obvezan prihvatiti mjesto veleposlanika.

Ono što je stvarno skandalozno u ovoj priči najbolje je sažeo jedan političar...

"Neki [Sanader, Mesić] još uvijek misle da mimo zakona mogu utjecati na regulatorna tijela i smjenjivati ih ako im njihov izbor nije po volji, i to je razlog zbog kojega ta tijela još nisu zaživjela u praksi", uvjeren je Antun Vujić (SDP).


Super hRvatska - mala zemlja za velike namještaljke

//mZex

Post je objavljen 03.12.2006. u 12:32 sati.