Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ayumiinhogwarts

Marketing

Prvi zadatak

Tall je prebačena u Ravenclawe i u moju spavaonicu.Pojedinosti saznatje na http://tall13.blog.hr.



Gary,Jean,Tall i ja smo se okupili u šatoru.U šator je ubrzo ušao Ludo Bagman.

Ludo:Dakle,spremni?Sve znate?

Jean je prezirno puhno,Gary je rekao "Da",a ja i Tall smo kimnule.

Ludo:Dobro.Izađite sa mnom i stanite na start na koji se morate vratiti u roku od 4 sata ako hoćete dodatnih 15 bodova.'Ajmo!

Izašli smo.Gomila je počela klicati,a ja sam osjećala užasnu tremu.Staza je bila podijelenja u četiri trake obrubljene svaka svojom bojom.Tall je dobila zelenu,mene su stavili kraj nje u žutu,Garyja u plavu i Jeana u crvenu.

Ludo:Na zvuk fućkaljke krenite.

Izvukla sam štapić iz džepa i čvrsto ga stegnula.

Ludo:Jedan...dva...i tri!KRENITE!

Fućnuo je.

U prvi mah nisam znala da li da letim ili da trčim.Ipak sam potrčala.Ubrzo više nisam vidjela ni Tall ni ostale.Prva prepreka na koju sam naišla bila je visoka ograda od bodljikave žice.Bilo je tek toliko mjesta da puzim po podu.Bacila sam se i puzila i puzila i puzila..."Pa,dobro,kolko je ovo dugačko" pomislila sam...napokon sam se izvukla i nastavila trčati...ubrzo sam naišla ne veliku planinu(iako ne onu koja je bila moj krajnji cilj) i uhvatila se i popela što sam brže mogla.No,kad sam došla na vrh,vidjela sam da nema druge strane "planine" po kojo ih se spustila..."Hmmm,pomislih...da porazgovaram s Tall"( ja i ona možemo komunicirati mislima )..."Da poletim?Možda je to sretnije rješenje...ali,ne vidim dno...dolje je samo mrak..."...nisam znala što bih..."A što ako..." Zakoračila sam jednom nogom,pa drugom.Jednostavno sam hodala po zraku,dok nisam došla do stepenica kojima sam se spustila dolje,nazad na tlo.Nastavila sam trčati i naletjela na ormar...od njega nisam mogla porći,ni iznad,ni pokraj,ni ispod...ostala je još samo jedna opcija...ući...našla sam se u potpunom mraku..."Lumos",prošaptala sam...prišla mi je slatka mala djevojčica s pletenicama...

Ja:Tko si ti?
Ona:TVOJA NAJGORA NOĆNA MORA!

Pretvorila se u veliko vatreno čudovište s bićem...

Ja:Čekaj malo,ovo nije realno...RIDDIKULUS!

Izašla sam na drugu stranu i ugledala planinu.Zatrčala sam se svom snagom,no zaustavila me,kto drugi nego sfinga...

Sfinga:Morat ćeš riješiti zagonetku ako želiš proći...
Ja:Pucaj!
Sfinga:Postoji jedan most kojeg se može, uz najbrže trčanje, pretrčati za deset minuta. Ali prijelaz preko mosta ne dozvoljava stražar, čija se stražarnica nalazi točno na sredini mosta. Naš junak stoji na jednoj strani obale, i razmišlja kako bi se, onako bespomoćan, domogao druge strane obale. Dok je razmišljao što da radi, čovjek je zapazio kako stražar upućuje natrag svaku osobu koja bi nastojala prijeći most. Ljudi su mu se pokoravali, jer je stražar bio legalni predstavnik zakona - i to s napunjenim oružjem. Jednako tako naš je čovjek zapazio da stražar ima običaj odspavati pet do šest minuta u stražarnici, pa tek onda izaći van i provjeriti ima li koga na mostu. Mjesto na kojem bi se sakrio na mostu nije postojalo i činilo se da nema načina kako prijeći na drugu stranu. No, naš junak se nakon kratkog razmišljanja dosjetio rješenja i prešao most s lakoćom. Kako mu je to pošlo za rukom?
Ja:Nije li to malo preteško?
Sfinga:Dumbledore bi riješio...
Ja:Je,al to je Dumbledore...čekaj da razmislim...

"Ovo je fakat teško",mislila sam."A,ipak nije!"

Ja:Dakle,ovako... Kako znamo da se most može prijeći za deset minuta, znači da bi došli do stražarnice trebamo oko pet minuta i ondje nas stražar pošalje natrag.
Isto tako znamo da stražar ima običaj odspavati pet do šest minuta.
Pa naš junak tako lijepo čeka da stražar zaspi, otrči do stražarnice, okrene se i počne hodati prema natrag (onuda od kuda je došao).
Kada se probudi stražar i vidi kako čovjek prelazi most, odmah ga zaustavi i pošalje ga "natrag" odnosno tamo kamo je čovjek i htio doći.

Sfinga se dgine i protegne.

Sfinga:Prođi.

Potračala sam dalje.Penjala sam se veoma dugo uz planinu.Puf,pant!Na vrhu me dočekala kapuka s ceduljicom s mojim imenom.

Kapuka je japanski vodeni demon koji nastanjuje plitke bare i rijeke.Često ga uspoređuju s majmunom koji umjesto dlake ims riblje krljušti.Na vrhu glave ima šupljinu u kojoj je voda.Kapuka se hrani ljudskom krvlju,ali moguće ga je zaustaviti prije negoli naškodi nekoj osobi ako mu se dobaci krastavac na kojem je izdubeno ime te osobe.U borbi s kapukom,čarobnjak bi ga trebao varkom natjerati da se nakloni-ako to učini,isteći će mu voda iz šupljine na glavi,što će ga lišiti snage.



*Zaboravila sam spomenuti da treba donijet onesposobljenog kapuku sucima.

Kapuka je ispružio svoje krasne pandžice i krenuo na mene.Ja sam se izmaknula."Eto glupog dana kad ja nemam krastavac...mogla bih prizvati jedan iz kuhinje...ili natjerati kapuku da se nakloni..." Kako?Taj se ne bi naklonio da mu hipogrifa staviš pred njega...hm...pretvarala sam se da mi je nešto ispalo i počela 'tražiti' to po tlu...kapuka je bio zbunjen te se i on stao ogledavati,no nije ništa mogao vidjeti...ja sam se sagnula gotovo do zemlje,te je kapuka zaključio da je ono što tražim veoma sitno i da je palo baš u to ogavno blato po kojem sam hodala...kapuka to nije mogao vidjeti pa se sagnuo i...voda je iscurila iz njegove glave...brzo sam ga omamila,svezala i uhvatila za jednu od nogu...poletjela sam nazad što sam brže mogla...Tall se također primicala cilju...ušle smo u cilj u isto vrijeme...

Ja:High five!

Čupava je dotrčala i zagrlila nas.

Čupava:Cruke,uspjele ste u 4 sata...sad je točno minuta do 4 sata,tj. do ona 4 sata koja su trebala isteći...dobivate svaka 15 bodova...kaj vam se dogodilo?

Naime,bile smo od glave do pete blatne.

Ja:Blato nam se dogodilo.
Čupava:Evo,Garyja...ali kasni...šteta...

Gary je došo s blatom čak i u kosi.

Ja:Les poissons(les poissons-francuski=rakovi),Gary,kaj se tebi dogodilo?!
Gary:Spotaknuo sam se.

Prasnule smo u smijeh.

Gary:To nije smiješno!!!

Ubrzo je došao i Jean i bodovanje je moglo otpočeti.

Dumby:Krenimo s Ayumi Hamasaki.Ona uz 70 bodova sudaca dobiva i 15 bodova jer je sve završila u roku od 4 sata.Dakle,sada ima 85 bodova.

Zaorio se pljesak.

Dumby:Gđica Tallemondosaures Teseract Grenouille je također sve završila u zadanom roku od 4 sata te uz 70 bodova dobiva još 15 i ukupno ima 85 bodova.

Ponovno se zaorio pljesak.

Dumby:Gospodin Gary Krum,nažalost,zakasnio je 20 minuta te neće dobiti dodatnih 15 bodova.Ipak,Gary je veoma dobro obavio zadatak i za to dobiva 65 bodova.

Heh,hah,hih,hoh,huh...

Dumby:I,napokon,gdin Jean Poulan dobiva 55 bodova!

***

Pokupile smo se u dvorac.Tall je ostala s Willom i Čupavom i pričala im je o pojedinostima.Ja sam pak tražila Warrena jer ga nisam vidjela u gledalištu.Sjedio je sam ispred kamina naslonjen na kauč.Sjela sam kraj njega i pokušala ga poljubiti u obraz.Odmaknuo se.

Ja:Što je bilo?
Warren:Varala si.-rekao je mrtav-hladan.
Ja:Molim?
Warren:Varala si.Ja sam trebao biti prvak Tromagijskog turnira.Ja!
Ja:Zašto ti?
Warren:Zato što sam muškarac!
Ja:Ah...a gde je nestalo 'dame imaju prednost'?
Warren:To u životu nećeš čuti od mene.
Ja:Nismo u 18. stoljeću,nisi mi ni otac ni muž da mi govoriš što da radim...i nisam varala,Pehar me sam izbacio!
Warren:Ma,nemoj!Ja tvrdim da si varala!Vi žene ionako samo to znate!
Ja:Koji si ti seksist!!!Ne mogu vjerovati da se duriš zato što nisi odabran za prvaka!!!

Otrčala sam prema kupaonicama.Ušla sam pod tuš...suze su klizile niz moje obraze usporedo s kapljicama vode...

***

Warren me potražio.

Warren:Ayu?
Ja:Što hoćeš?!
Warren:Ayu...ja...žao mi je...
Ja:Malo je kasno za to!Gubi se odavde!
Warren:Ja...
Ja:Gubi se,Warren!Stvarno se ponašaš kao malo dijete!!!

................TO BE CONTINUED..................................

Post je objavljen 01.12.2006. u 19:43 sati.