Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookaleta

Marketing

Povratak Knjige za plažu

Moja književna rubrika Knjiga za plažu / Knjiga za kauč (naslov se mijenja ovisno o godišnjem dobu) od sutra se vraća na stranice Glasa Istre! Sjećate se, nakon što je kroz dvije-tri godine u njoj prikazano osamdesetak naslova isključivo domaće novije književne produkcije, šefovi su mi tu rubriku naprasno ukinuli, s obrazloženjem da "Glas Istre previše piše o knjigama". U međuvremenu se ekipa na čelu Glasa Istre promijenila, i evo Knjige za plažu/kauč natrag. Zasad će izlaziti svake druge subote, počevši od sutra, u prilogu Zoom (kasnije, kad bi Zoom trebao povećati broj stranica, obećali su mi redoviti tjedni ritam), a prva prikazana knjiga bit će roman "Geto" Veselina Gatala.

Jedna vijest za new-age knjigoljupce koji će imati vremena i za nešto drugo osim pulskog Sajma knjiga: u subotu, 2. prosinca pokraj crkvice Sv. Foške nedaleko sela Batvači (blizu Barbarige odnosno Vodnjana i Bala), točno u podne zakazano je predstavljanje knjige Devet postaja mudrosti autora Vlatka Kalapoša. Riječ je o romansiranom putopisu po svjetskim mjestima moći i izvorištima duhovnosti, a putovanje glavnog lika počinje upravo od istarske crkvice Sv. Foške, na mjestu gdje će se knjiga i predstaviti. Crkvica Sv. Foške je inače stoljećima bila poznata kao mjesto čudesnih izlječenja kljastih i oduzetih, o čemu su svjedočili deseci ostavljenih (većinom potpisanih i datiranih) štaka, koje bolesnima nakon posjeta ovom mjestu više nisu trebale pa su ih ostavljali kao zavjetni dar. Kalapoševu knjigu predstavit će Drago Plečko, a očekuje se mnogo zanimljivih uzvanika.

Mene tamo neće biti, jer u isto vrijeme imamo već spomenuti devetoglavi blogerski happening na pulskom Sajmu (podsjetnik: subota, 13:00, šank Istarskog narodnog kazališta u Puli, odmah kraj McDonaldsa).

Post je objavljen 01.12.2006. u 11:45 sati.