Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/univerzum

Marketing

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 37. dio

Pomagači mogu učiniti puno više za one koji su izučavali ove teme i koji su za zemaljskog života naučili kontrolirati nižu prirodu . Kako je već spomenuto u knjigama Astralna razina i druga strana smrti, materija astralnog tijela uvijek je neposredno nakon smrti preinačena u koncentrične čahure pod djelovanjem elementala želja .
To je ono što ograničava svijest tjekom nekog vremena na najnižim podrazinama .
Mrtva čovjek se opire promjeni jednako kao što za zemaljskog života može nadvladavati divlje izviranje želja odlučnim naporom volje . Iskazivanjem snage , može nakon smrti postati gospodarem vlastitog nosača .

Može biti dovoljno savitljiv i dopustiti nastavak promjene . Naporom volje može vratiti svojem astralnom tijelu izvornu fleksibilnost . Može inzistirati na održavanju istog stanja kao i tjekom zemaljskog života , ali učini li to vjerojatno će razvući borbu sa elementalom , što je analogno borbi na zemlji za nadvladavanjem neke jake želje u fizičkom životu . Takav napor pokazat će se vrijednim i kada uspije bit će oslobođen i prema vlastitoj volji moći će se kretati astralnim svijetom , svjestan ne samo jedne podrazine nego i svih podrazina zajedno . Takva svijest primjenjiva je u slučaju čovjeka koji ulazi u astralni život pri punoj svijesti za zemaljskog života . Na taj će način duljina astralnog života biti razumno skraćena , a on će biti puno sretnij i korisniji .

Tako oslobođeni čovjek može pružiti više pomoći drugima . Zapravo se može , ukoliko je dobro poučen pridružiti grupama pomagača i započeti s njima rad bivajući od velike pomoći svojim bližnjima u astralnom svijetu , pribavljajući sebi puno dobre karme .

Drugi je razlog odoljevanju koncentričnoj raspodjeli što ona često sprečava ili odlaže susret s prijateljima Astralno tijelo nema odvojenih čulnih organa kao fizičko tijelo .
Lik iz guste materije u središtu stvara formu nalik fizičkom tijelu u svakoj pojedinosti .
Iako ima izražene oči ,njima ne vidi, iako ima prikazane uši , njima nečuje .
Vidi i čuje točnije rečeno (prima vibracije koje stvaraju ono što u fizičkom svijetu nazivamo vidom i sluhom ) kroz bilo koji dio koji se u datom trenutku nalazi na površini .

Unutra se nalazi materija koja pripada svakoj od podrazina astrala , ali svaki od tih tipova materije može primiti samo vibracije koje mu odgovaraju . Tijekom života sve se čestice brzo kreću i kruže , nalik proključaloj vodi . Čestice svake podrazine ulaze i napuštaju površinski film pa čovjek može u bilo kojem trenutku vidjeti prizore i stanovnike bilo koje razine . Ako na astralnoj razini noću sretne prijatelja , vidi njegovo astralno tijelo , vidi ga onakvog kakav jest .

Ako se elementalu želja nakon smrti i dopusti ponovna preinaka materije čovjekovog astralnog tijela u koncentrične tijekove na površinu će izbiti grublje čestice najnižih podrazina


Post je objavljen 29.11.2006. u 22:02 sati.