Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paor

Marketing

Čvarci traženiji od kulina i kobasica


Prva Čvarkijada: Oduševili se Brođani i gosti Katarinskog sajma

Miris pečenih čvaraka iz niza kotlova poredanih na tratini uz prolaz prema šatoru Katarinskog sajma neodoljivo se širio prema Korzu mameći stotine šetača. Prva brodska Čvarkijada na poticaj Radija Brod spontano je oduševila brojne posjetitelje uz gotovo zaboravljen običaj topljenja čvaraka. Zavidno umijeće u pripremi čvaraka pokazale su ekipe mjesnih odbora Brodsko Vinogorje, Jelas, Josip Rimac i Brodski Varoš, Grada Broda, Brodsko-posavske županije i Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata 1990. 1991. O kakvoći komadića istopljene slanine najbolje su govorile ispražnjene posude.

Odmah sve planulo
Sve je planulo za desetak minuta. Degustaciji uz besplatno piće nisu odoljele ni mnoge znane osobe, od gradonačelnika Mirka Duspare, županove zamjenice Suzane Bilić-Vardić do svenazočnog Tome Galovića i čelnika koprivničke turističke zajednice.

Važna je ljubav
Za dobar čvarak važna je ljubav, slanina prava, ne jaka vatra, posuda po mjeri, miješanje stalno, cijeđenje obvezno, a dodaci tajni, slogan je organizatora iz Radija Brod koji otkriva u čemu je tajna specijaliteta koji se prometnuo u pravi tržišni hit.
- Zamisao Radija Brod izvanredna je, podupiremo je u želji da preraste u tradicionalnu priredbu sličnu ljetnoj fišijadi - rekao je Petar Huljić, direktor županijske turističke zajednice.
- Uz dokazano kvalitetan kulin, kobasicu i slaninu nepravedno zaboravljeni čvarak mora dobiti zasluženi status zaštićene autohtone slavonske delicije - poručuje direktorica Radija Brod Sanja Pavić.

Image Hosted by ImageShack.us Link:

Post je objavljen 28.11.2006. u 19:40 sati.