Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

DRAPANJE PERJA U ZOKOVOM GAJU

Članovi Matice Slovačke Zokov Gaj, u subotu, ( 25. studenog), su sa svojim gostima podijelili lijepe trenutke zabave i njegovanja starog običaja, drapanja perja. Bila je to treća manifestacija kojom od zaborava čuvaju stari običaj, iako, kako su rekle članice Matice, nakon ptičje gripe, perja baš i nema.
U programu su uz pjevačke i folklornu skupinu domaćina, nastupili članovi KUD „Manuel“ iz Feričanaca i pjevačka skupina MS iz Osijeka, a manifestaciju su svojim dolaskom obogatili članovi Matice Slovačke iz Miljevaca i Markovca, članice udruge „Rukotvorine“ iz Zdenaca. Općinu Zdenci, predstavljao je član poglavarstva Dražen Mađaš. Predsjednik Saveza Slovaka u Hrvatskoj, Andrej Kuric, čestitao je gajčanima na uspješno organiziranoj trećoj manifestaciji Drapanja perja, kazavši kako je ta Matica u samo tri godine, ostvarila puno u svom radu.
Osim organizacije folklorne i pjevačke skupine, radili su na uređenju prostorija u kojima se okupljaju i rade, a sudjeluju i u svim manifestacijama koje organizira Savez Slovaka u Hrvatskoj. Uključivanje mladih u rad Matice, znak je da Matica ima budućnost, tim prije što i općina Zdenci daje svoj doprinos, organizacijski i materijalno pomažući rad Matice Slovačke Zokov Gaj.
izvor:www.radio-orahovica.hr

Post je objavljen 28.11.2006. u 18:43 sati.