Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Hrvatska nije građansko društvo


Već me lagano živciraju pojedini blogeri na Polltici.com koji kao "neovisni, ali ne i neutralni" drukaju za Ivicu Račana, Vesnu Pusić, Stjepana Mesića i njima slične. Zamišljao sam mrakov portal kao mjesto gdje će do izražaja doći građanska inicijativa, nikako kao okupljalište PR-ova spomenutih političara.

Građanske inicijative najviše su doprinijele da dođe do prve smjene vlasti početkom 2000-e, a spomenuti političari i njihove stranke pobrinuli su se da istaknuti građani-zviždači utihnu. Zato ne želim birati između dva zla kako nam sugeriraju SDP/HNS propagandisti na Pollitici.com. Želim istinsko civilno društvo, a ne rotaciju kleptokracija.

Pokojni Milan Levar učinio je više od bilo koje stranke i aktualnog predsjednika na raskrinkavanju ratnih zločina počinjenih tobože u ime hrvatskog naroda, a Stjepan Mesić, koji se pohvalio da mu je bio prijatelj, nije učinio ništa da se otkriju Levarovi ubojice i njihovi nalogodavci.

Mario Barišić i Darko Milković razotkrili su ratne zločine i kriminal u Vojnoj policiji i SIS-u. Svojim nesebičnim zalaganjem doprinijeli su da SDP-ovi kadrovi Željko Žganjer i Mladen Bajić dođu na ključne pozicije u Državnom odvjetništvu, a zauzvrat su od Račanove vlasti doživjeli ignoranciju.

Vesna Balenović je po nalogu INA-ina direktora Tomislava Dragičevića, zeta počasne predsjednice HNS-a Savke Dapčević-Kučar istražila korupciju da bi joj taj siti direktor dao otkaz, pa ju tužio, a tužbu je zaradila i od SDP-ovca, bivšeg predsjednika NO INA-e Slavka Linića. Vesne Balenović se odreklo i Državno odvjetništvo, a tužiteljica Nada Josipović koja ju je trebala poduprijeti, danas kad je napustila državni posao i prešla u glumice u CV si upisuje da je radila na najsloženijim predmetima gospodarskog kriminala. Ni predsjednik Mesić nije stao iza građanke Vesne Balenović. Pa i kako bi jer bi se tada morao suprotstaviti zetu svog političkog uzora Savke Dapčević-Kučar i ne bi više u INA-u mogao zapošljavati svoje iskorištene špijune poput Željka Bagića.

Mesić se zato slikao sa sirotom Ankicom Lepej jer mu to dobro dođe za pothranjivanje antituđmanovskog imagea i ništa ga ne košta. Gospođa Lepej je ionako umirovljenica.

Mesić, samoproglašeni borac protiv ratnih profitera ne odgovara na požurnice zviždača u slučaju pronevjere iseljeničkog novca Radovana Smokvine. Nije ga briga ni za Smokvininu desetgodišnju borbu s lokalnom primorsko-riječkom kleptokracijom o čemu je od Smokvine također redovito izvještavan. Ne šalje Mesić požurnice Mladenu Bajiću da ubrza rješavanje Smokvininog spora. Zašto bi se predsjednik RH suprotstavljao Slavku Liniću i njegovim lokalnim prijateljima, zbog tamo nekog Smokvine koji je u Hrvatsku uložio više od milijun eura. Ma sitan je to novac. Ne bi dostajao ni jedne obične netransparentne donacije za predizbornu kampanju političaru/ima kojima su puna usta transparentnosti i pravne države.

Vesna Balenović svoju građansku dužnost nastavlja na Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Radovan Smokvina neumorno bombardira domaće institucije kaznenim prijavama i predstavkama.
Evo jedne kaznene prijave star godinu dana na koju još nije dobio odgovor od Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
Radovan Smokvina Mladenu Bajiću




Post je objavljen 28.11.2006. u 13:36 sati.