Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cvjetakmali

Marketing

Feng shui i biljke

Image Hosted by ImageShack.us

Prilikom kupnje biljaka trebalo bi obratiti pažnju i na energiju koju nam one pružaju.
Evo ovo je iz knjige "Praktični feng shui" - koju je napisao Simon Brown.

VATRA

Afrička ljubica purpurni zvijezdoliki cvjetovi čine ovu biljku jaku u chi-energiji vatre. Korisna je za privlačenje pozornosti i dobivanje javnog priznanja za trud.
Idealni položaji su istok, jugoistok, jug, jugozapad i sjeverozapad.

Palma te uspravne biljke sa šiljastim lišćem koje se širi pomažu chi-energiji i stvaraju jang aktivno ozračje.
Idealne su za kutove. Svakako izbjegavajte sjeverozapad gdje je energija već oštra i prodorna. Idealni položaj su istok, jugoistok, jug i jugozapad.

Božićna zvijezda zvjezdoliki listovi pri vrhu mogu biti crveni, ružičasti, žuti ili krem, a oblik je povezan s energijom vatre. Odaberite boju u skladu s lokacijom.

VODA

Bršljan grmolik je, raste uvis, a povija se i ima mlohavo lišće pa je relativno dobro uravnotežena biljka. Prijanja uz podlogu što znači da stvara vodenu chi-energiju. Korisna je na bilo kojem prostoru gdje nedostaje sunčeva svijetlost (kupaonica) jer za razliku od mnogih drugih biljaka uspijeva usjeni. Idealan položaj je u sjevernom dijelu.

DRVO

Zumbul ravne biljke koje rastu prema gore pomažu uzlaznoj chi-energiji drveta. Između ružičastih, bijelih, plavih ili krem cvjetova izaberite one koji su u skladu sa svojim položajem. Posebno je harmoničan na istoku i jugozapadu.

ZEMLJA

CiklamaOva biljka koja se širi potpomaže chi-energiju zemlje. Odaberite purpurnu za više strasti u životu, crvenu ili ružičastu za romantiku i uzbuđenje, bijelu za stabilnost.
Idealni položaji su jug, jugozapad, sjeveroistok, zapad i sjeverozapad.

METAL

Krasula okruglo, debelo lišće predstavlja energiju metala koja potpomaže stabilnosti. Chi-energija metala pimaže financijama.
Idealan položaj je zapad, sjeverozapad i sjever.

Spatifilum ova biljka suprostavlja se električnom zračenju iz računala. Bijeli cvjetovi pridonose energiji metala.

JANG

Dracena marginata raste snažno u vis, ima oštro šiljasto lišće pa kombinira chi-energiju drveta i vatre. Dobra je za poticanje chija u kutu ili ispod kosog krova no nemojte je stavljati blizu mjesta gdje sjedite ili spavate.
Idealan joj je položaj na istočnom, jugoistočnom, južnom i jugozapadnom dijelu.

JIN

Klorofit dugi, šiljasti listovi koji se povijaju i spuštaju prema dolje stvaraju smirujuću atmosferu.
Idealan položaj je na sjevernom dijelu.

Monstera veliki mlohavi listovi stvaraju energiju koja je više jin. Idealna je u svakom prostorukojem je potrebno smirivanje, pogotovo na južnom, jugozapadnom i sjeveroistočnom dijelu.


Za podrobnije savjete o njezi navedinih biljaka kliknite na arhivu biljaka koja se nalazi s lijeve strane.



Post je objavljen 27.11.2006. u 21:02 sati.