Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boric

Marketing

Sveti Nikolaj Velimirovic-Smrdljivi

Saopstenje za javnost
19.V 2003.

Na vest o kanonizaciji episkopa Ohridskog i Zickog Nikolaja(Velimirovica)

"NE MOZE SE GRAD SAKRITI KAD NA GORI STOJI"(Mat.5,14)

Sabrase se Visokopreosveceni i Preosveceni Arhijereji srbski na celu sa Svjatjejsim Patrijarhom srbskim.Sabrase se u prestonome gradu srbskome,i velikomocnim razumom sabornim zadobise uvid u nebozemnu Stvarnost.Sagledavsi sav Sabor Svetih prepoznase i nesagledivo sijanje Lica novoprosijavsega Svetoga Srbina.
Miloscu i Blagodacu Bozijom zasja se Sveti Obraz Nikolaja Zickoga i Ohridskoga medju nebesnim horovima Svetih Srba,a Arhipastiri srbski saborno prepoznavsi ovu cinjenicu,pribrojase Ga i unesose Ga u Kalendar Svetih od postanka Sveta.
Zatresose se od torzestvenoga milja i Nebesa i podnebesja srbska.Zagrmese gromoglasno srca Savinih i Nemanjinih Srba,koji sa ceznjom iscekivahu ovaj Sveti Dan sto ga sotvori Gospod.Iz svakoga duhovnoga grla srbskoga se izvi,iz svake duhovne pore se izli,iz svakoga srbskoga duhovnoga oka iskapa saborna molitva svih krstenih Srba od predje Save do svrsetka Sveta.
Zaklikta Crkva Vaseljenska,a osobito Srbska,i to ona vojinstvujuca i ona torzestvujuca:
DOBRODOSAO ZLATOUSTI PROPOVEDNICE VASKRSLOG HRISTA;DOBRODOSAO NEZALAZNA SVETLOSTI I PROSVETITELJU NASIH DANA;DOBRO NAM DOSAO POBEDONOSCE LELICSKI,SRBSKI I SVEPRAVOSLAVNI.
Primi,o Bozanstveni Vladiko,molenja nas nedostojnih u Hristu Ti potomaka i pogledaj milostivo na nas.Umnozi sposobnosti i trpljenja i smirenja nasega.Prinesi Zivototvorcu i Zrtvotvorcu Hristu blagodarenje nase na ovoj golemoj duhovnoj nasladi.O Sveti,i izvedi nas ka Sebi u narucje Avraamovo gde nema"skrguta zuba"i gde oni,koji se Hristu i Tebi,o Sveti,upodobise,vecno blaguju.
AMIN!

OTACASTVENI POKRET OBRAZ
INFORMATIVNA SLUZBA

Post je objavljen 27.11.2006. u 17:40 sati.