Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Održana 2. smotra baranjskog folklora

BILJE - U subotu je u Domu kulture održana 2. smotra baranjskog folklora koju je prošle godine pokrenuo Hrvatsko-mađarski kulturni centar Općine Bilje, a koju je prigodnim riječima otvorila Jasmina Lovrinčević, članica Poglavarstva županije. Kako je i sam ravnatelj HM Kulturnog centra istaknuo, cilj ove smotre je očuvanje tradicijske kulture Baranje, što su dobro pokazali KUD-ovi: Brnjevarci iz Branjinog Vrha, Folklorna skupina Bilje, Seljačka sloga iz Gajića, Beli Manastir te KUD Luč, koji su nastupili pred punom dvoranom. Osim izvođenja tradicijskih kola i plesova, posjetitelji su uživali u nastupu tamburaškog sastava Pet tambura koji su predstavili pjesme sa svog budućeg CA-a.
- Zadovoljan sam odazivom i programom te se nadamo da ćemo do sljedeće godine uvesti i neke novine, poput revije izvornih narodnih nošnji te festivala izvornih i skladanih pjesama iz Baranje - rekao je ravnatelj HM Kulturnog centra Zdravko Odorčić.
Na kraju programa načelnik Općine Bilje Žarko Zelić uručio je nagrade potpore u ime župana Krešimira Bubala. Nagrade u iznosu od 1.500 kuna dobili su KUD Luč iz Luča za najizvornije kulturno-umjetničko društvo te KUD Brnjevarci iz Branjinog Vrha za najmlađe osnovano društvo.
Voditelji programa bili su Jasna Odorčić i Vlatko Jurković.(L.B.)
IZVOR:www.glas-slavonije.hr

Post je objavljen 27.11.2006. u 14:27 sati.