Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/univerzum

Marketing

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 36. dio

U koliko ustraje u izopačavanju duž bilo kojeg od tih pravaca izgradit će grubo i sirovo astralno tijelo , naučeno odgovarati samo nižim vibracijama razine te će nakon smrti biti vezan za tu razinu dugim i polaganim procesom razgrađivanja astralnog tijela .

Nasuprot tomu , plemenitim i pažljivim životom pribavlja si nosač sastavljen uglavnom od finih materijala ; post mortem problemi bit će stoga manji i manje neugodniji, a njegova će se evolucija nastaviti brže i lakše .

Ovo je općenito razumljivo ali se često zaboravlja na drugi važan faktor - stanje uma nakon smrti . Poželjna stvar za njega je razumjevanje svog položaja glede određenog segmenta evolucije - treba naučiti da se u tom stanju polako povlači prema nivou pravog ega te da je dosljedno tomu njegov posao dezintegriranje misli koje potječu od fizičkog , treba usmjeriti i učvrstiti misli na duhovne stvari koje će ga okupirati tjekom života u nebeskom ( Devahan) svijetu .
Tako će olakšati prirodnu astralnu dezintegraciju i izbjeći tegobnu i uobičajnu grešku nepotrebnog zadržavanja na nižim razinama koje su mu ionako privremeno boravište .

Međutim , puno mrtvih poprilično usporuje proces rastvaranja strastvenom težnjom za zemljom koju su napustili .
Oni , jednostavno neusmjeravaju svoje misli i želje prema gore , već provode vrijeme boreći se svom snagom da ustanu u dodiru sa fizičkom razinom , čineći velike poteškoće svakom tko bi im pokušao pomoći . Jedino su u zemaljskim stvarima nalazili neki
živući interes pa im stoga nakon smrti teže očajničkom tvrdoglavošću . Kako vrijeme prolazi uviđaju da je jako teško zadržati svoj interes ovdje dolje , ali umjesto da pozdrave proces postupnog produhovljavanja tvrdoglavo odoljevaju na sve moguće načine .

No moćna snaga evolucije očito je za njih prejaka i oni su ponovno uvučeni u njenu dobrohotnu struju . Ipak bore se na svakom koraku tog puta uzrokujući puno nepotrebnog bola i tuge te odlaganje napredovanja prema gore i prolongiranje boravka u astralnim područjima tijekom dugog razdoblja . U pokušaju uvjeravanja da je to neuko i pogubno protivljenje kozmičkoj volji suprotno prirodnim zakonima , kao i u naporima kojima ih se pokušava nagnati da prihvate drugačije stanje uma počiva veliki dio rada onih koji pokušavaju pomoći .

Post je objavljen 27.11.2006. u 12:29 sati.