Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Europsko prvenstvo - zadnji dan

Još jedna pozlata


Europsko prvenstvo uživo - klikni




Danas je Hrvatska kickboxing reprezentacija ušla u zadnji dan Europskog prenstva s 8 finala. Već ostvareni uspjeh - 1 zlatna, 7 srebrnih i 4 brončane samo može biti popravljen, a da je i ostao takav, bio bi vrhunski.

Evo kako su prošle borbe

Light contact, -60 kg
Katarina Iličić (CRO) - Julie Mc Hale (IRL) - 0:3
Katarina je u meč ušla rezervirano, a dvostruka prvakinja Europe Mc Hale je to iskoristila u svoju korist. Svaki je Katarinin napad blokirala i nije dozvolila da Katarina postiže bodove. Ipak, Katarina se sve bolje snalazi kako odmiče meč. Ipak, blokade nogom u tijelo zaustavile su Katarinu u postizavanju bodova. Meč je završen gotovo ravnopravno, ali kod sudaca je prevagnulo što je Judie Mc Hale napravila u prvoj i drugoj rundi. Ovom izgubljenom borbom Katarina je ostala kod osvojenog 2. mjesta i srebrne medalje.

Low kick, -86 kg
Stipe Stipetić
(CRO) - Kiril Ivanov (RUS) - 0:3
Stipe započinje borbu kao i prethodne dvije na ovome prvenstvu. Silovito, precizno, ali kako borba odmiče, Rus "čita" Stipu i sve bolje odgovara. Moglo bi se reći da Stpe ima prednost u prvoj i početkom druge runde, međutim gubi snagu, a vrlo snažni i brzi Rus preuzima inicijativu pa tako i završava borbu. Vrlo izjednačena borba, ali suci jednoglasno dosuđuju pobjedu Rusu. Stipe Stipetić ovom je borbom ostao na drugom mjestu potvrdivši već osvojenu srebrnu medalju i titulu vice prvaka Europe u low kicku.

Thai kickboxing, -54 kg
Goran Mimica
(CRO) - Maksym Glubochenko (UKR) - 0:3
Goran Mimica se jednostavno nije snašao u ovoj borbi. Vrlo snažni i čvrsti Ukrajinac doslovce je namlatio Gorana. Udarao ga, bacao, probijao. Iznenađujuća je odluka i trenera i izbornika u kutu koji nisu znatno ranije prekinuli meč bacanjem ručnika. Obzirom na sve to mogli bi reći da je Mimica junački odradio ovaj meč, ali sasvim nepotrebno. Izgubljenim ovim mečom, Goran Mimica potvrdio je ranije ostvarenu srebrnu medalju.

Thai kickboxing, +91 kg
Valentino Venturini
(CRO) - Aliaksei Kudzin (BLR) - KO 2.r.
Valentino se susro s iznimno čvrstim i snažnim Bjelorusom, impresivna i vrlo snažna izgleda. Početak borbe bio je izjednačen, a udarci s obje strane zaustavljali su dah publici. Početkom druge runde Bjelorus kreće u još oštrije napade, ali Valentino dobro odgovara. Pred kraj same runde, Bjelorus lijevim krošeom pogađa Valentina koji je pao u knock down. Sudac broji, Valentino se jedva diže, staje u gard, sudac se zagledava u oči Valentina i odbrojava do 10. 5 sekundi prije kraja meča prekida borbu i proglašava knock out. Valentino je ovom izgubljenom borbom ostao na 2. mjestu te osvojio srebrnu medalji i titulu viceprvaka Europe u thai kickboxingu.

Thai kickboxing, -56 kg
Barbara Vlahov
(CRO) - Irma Balijagić (BiH) - 0:3
Barbara se susrela s višom i snažnijom Bosankom. Nije odradila ono što zna, i kako kaže njen trener, radila je sve ono što nije smjela. Uglavnom, Barbara je pružala otpor, ali nedovoljno učinkovit. Barbara je primala prednji udarac nogom u tijelo i istovremeno nije odgovarala kako je trebalo. Na kraju je jednoglasnom odlukom pobijedila iskusna Bosanka, a Barbara Vlahov je ostala ne 2. mjestu i time ostvarila srebrnu medalju.

Thai kickboxig, -60 kg
Ana Mandić
(CRO) - Natalya Kamenskikh (RUS) - 0:3
Prije početka borbe, Ana se nije osjećala najbolje - kaže fizički, ali i rekli bi i psihički. Ipak, Ana odlično započinje i u u prvoj rundi je bila superiorna. Cijelu borbu Ana je koncipirala na borbi koljenima u klinču i to je odlično odrađivala, pogotovo u prve dvije runde. Talijanka se ipak u drugom dijelu borbe bolje snalazi i počinje odgovarati na Anine napade. Moglo bi se reći da je Talijanka bila bolja u tećoj rundi. I kada se očekivalo da će suci priznati prednost Ane u prve dvije runde, ipak to se nije dogodilo. Podijeljenom odlukom sudaca Ana je izgubila ovu borbu i ostala na drugom mjestu osvojivši srebrnu medalju i titulu viceprvakinje Europe.

Thai kickboxig, -70 kg
Nives Radić
(CRO) - Ekaterina Rokunova (RUS) - 3:0
Od samoga početka Nives je imala inicijativu i održala je cijelim mečom. Prve dvije runde bila je superiornija, preciznija i snažnija, a kada je trebalo u trećoj runi završiti borbu još snažnije, Nives je popustila. Ipak, to popuštanje nije imalo utjecaja na odluku sudaca. Jednoglasnom odlukom sudaca pobijedila je Nives Radić ostvarivši prvo mjesto i s time zlatnu medalju i titulu prvakinje Europe u thai kickboxingu.

Na kraju - Hrvatska kickboxing reprezentacija ostvarila je:
2 zlatne medalje
Nives Radić
u thai kickboxingu, -70 kg
Natalija Šimac u low kicku, +70 kg

6 srebrnih medalja
Katarina Iličić
, light contact, -60 kg
Stipe Stipetić, low kick, -86 kg
Goran Mimica, thai kickboxing, -54 kg
Valentino Venturini, tha kickboxing, +91 kg
Barbara Vlahov, thai kickboxing, -56 kg
Ana Mandić, thai kickboxing, -65 kg

4 brončane medalje
Berislav Budišćak
, light contact, -89 kg
Ivan Stanić, low kick, -91 kg
Željana Piteša, low kick, -48 kg
Igor Jurković, thai kickboksing, -91 kg

Bravo, odličan rezultat.

U ukupnom plasmanu, Hrvatska je na ovom Europskom prvenstvu ostvarila 3.mjesto koje dijeli s Mađarima, a iza nedostižnih (za sada) Rusa i drugoplasiranih Srba.

Analiza s komentarima uz pokoju sliku - slijedi.

Eto, svi zadovoljni vraćaju se kući. Sretno u povratku.


Post je objavljen 26.11.2006. u 22:25 sati.