Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cibonazg

Marketing

Ciboni pobjeda u regionalnom derbiju...

Cibona je u 11. kolu NLB lige upisala pobjedu protiv kluba s kojim je do ovog kola djelila prvo mjesto, FMP-a, te tako preuzela vodeću poziciju sa devet pobjeda. U ne previše gledljivoj utakmici, Cibona je, ponajviše zahvaljujući dobrom učinku pojedinaca, te lošem učinku gostujuće momčadi, došla do sigurne pobjede od 82:72, iako je bila vidljiva nervoza koja je Vukove držala očito zbog ovotjedne pobjede nad Maccabijem.

Prvu četvrtinu obilježio je nizak postotak šuta gostujuće momčadi, kao i brojne izgubljene lopte domaće. FMP ipak učinkovitije otvara susret te ubrzo dolatzi u vodsto 5:9 zakucavanjem Samardžinskog, na što Vrbanc uzvraća košem za 7:9, da bi potom Labović ubacio za 7:11, te održao prednost gostiju. Nakon koša i dodatnog bacanja Slobodana Popovića za vodstvo FMP-a 14:9, Cibona radi seriju od 7-0 na ne baš dobro postavljenu zonu gostiju, te odlazi u vodstvo od dva koša razlike (16:14). FMP se ipak vraća u vodstvo od 20:16, ali Cibona košem Vrbanca i bacanjima Wrighta poravnava na 20:20, što je i konačni rezultat prve dionice.

Za razliku od prve, u drugoj četvrtini počinju McCullough i Andrić, što se pokazalo solidnom odlukom. Cibona ovu dionicu otvara tricom Kusa u posljednjoj sekundi napada, a u idućem napadu FMP-a, Andrić atraktivnom blokadom vraća loptu u Cibonin posjed. Cibosi drugu četvrtinu dobivaju rezultatom 25:21. Pozornost treba obratiti na podatak da je omjer FMP-ovih i Ciboninih napadačkih skokova iznosio 11-2, a u takvim situacijama obično ne vodi momčad koja je podređena u tome statističkome segmentu. Ali, Cibona je uspjela na poluvremenu voditi rezultatom 45:41, jer iako nadskakani, bili su puno precizniji od gostiju.

Kao i drugu, Cibona treću dionicu otvara tricom, ovoga puta u režiji Warrena, nakon čega po dva koša upisuju Wright, Warren te Bader, i Cibona je vodila 12 koševa razlike (54:42). Do kraja četvrtine nije bilo bitnijih promjena u rezultatu, a Cibonino vodstvo je održavao ponajviše Warren. Valja napomenuti i loše suđenje tursko-slovenskog sudačkog trojca, koji su obilježili ovu, ali i ostale četvrtine mnogim upitnim odlukama. U zadnju četvrtinu se ušlo s Ciboninim vodstvom 66:55.

Gosti su se u zadnjoj dionici pokušali vratiti, ali je sve ostalo na pokušaju, jer su se najviše uspjeli približiti Ciboni na šest koševa razlike tricom Krstovića. Ali ni kod domaće momčadi nije sve bilo bajno, jer Cibona je, po tko zna koji puta, umjesto da već dobivenu utakmicu privede mirno kraju, počela nervozno gubiti lopte te siliti napade. No, nakon trice Vrbanca, te tri slobodna bacanja opet vrlo dobrog Lukše Andrića, FMP više nije mogao do pobjede. Do kraja smo još uspjeli vidjeti neuspjeli alley-oop McCullougha i Andrića, te nekoliko uspješnih prodora McCullougha.

Prvo ime Cibone je bio Levour Warren sa 18 koševa i pet skokova, a pratili su ga Lukša Andrić sa 14 koševa i sedam skokova, te Goran Vrbanc sa 13 koševa. FMP je imao četvoricu dvoznamenkastih, koje je predvodio Krstović sa 12 poena, dok su Erceg i Rašić dali po 11, te Cvetković 10.

Post je objavljen 26.11.2006. u 21:45 sati.