Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/potterarry2

Marketing

III. poglavlje-Senzacionalna Obavijest Minerve Mcgonagall

Kad smo usli u kucu,isprva nismo nikoga vidjeli.Ispostavilo se da su svi na drugom katu jer je Fleur zahtijevala da detaljno isplaniraju tok vjencanja.Kad me je vidjela,gospodja Weasley je (po obicaju)pohrlila k meni,i odmah se pocela zgrazati nad tim kako smo ja i Ron mrsavi.
"Ma vidi se samo Harry,sama kost i koza...isti si kao Ron.Jesi li gladan,jesi umoran,zelis caja?" nudila mi je tako sve redom dok joj je ron iza ledja kolutao ocima.
"Ne hvala gospodjo Weasley,nisam gladan,spavao sam..." tako sam joj morao odgovarati sve dok mi vise nista nije mogla ponuditi.Pozdravio sam se s Fleur,sa Ginny i tako redom do one male Gabrielle(Ron se smijuljio).
"Harry,ajmo razgnomljivati vrt,moze?" brzo me upita Ron kad je gospodja Weasley zaustila da mi nesto kaze(jamacno mi je htjela nesto ponuditi)
"U redu," rekoh "zasto ne?"
Kad smo dosli u vrt,primijetio sam da sad bas nije sve isto kao i prije-gnomovi su,u potrazi za glistama iskopali toliko rupica da je skoro cijeli travnjak bio smedje boje-ustvari,vise nije ni bilo travnjaka.
Ron uzme jednog gnoma i snazno ga zavitla preko ograde,kad se negdje malo izvan dvorista zacuje glasan prasak.Trenutak kasnije,dvoristem je koracao gospodin weasley i srdacno me pozdravljao.
"Harry,kako si?Dugo se nismo vidjeli." rece on i nasmijesi mi se.
"Dobro sam,hvala" rekoh. "bolje da jos ne ulazite u kucu jer je u toku vazna rasprava o vjencanju koju vodi Fleur." zavrsih i uzeh jednog gnoma kojeg sam bacio preko ograde.
Gospodin Weasley se nasmije "Da,mislim da ce biti bolje da jos malo sacekam." rece on.Ron taman zausti da nesto kaze,ali gospodin Weasley nastavi.
"Danas su me ranije pustili sa posla.Misle kako radim odlican posao"rece "mozda ponovo dobijem promaknuce,tko zna..."
Zatim smo jos nekoliko minuta raspravljali o nevjerojatnim idejama koje bi fleur mogla zamisliti za vjencanje,i onda sam preko Ronova ramena ugledao nesto kako leti prema nama.
"Gledajte!" rekoh.Prvo sam pomislio da bi to mogla biti sova,ali kada se priblizilo,ispalo je da je to nesto mnogo vece.
"Sklanjajte se s puta!" zacu se urlik od gore i mi se brzo odmaknemo.Kad je to nesto sletilo,ispalo je da je to bio motor,ogromni motor sa jos vecim covjekom na sebi.
"Hagride!" uskliknuh "sto ti ovdje radis?"
Hagrid sidje s motora i netipicno za njega,niti nas pozdravi,niti nista nego samo pocne uzurbano govoriti
"Morate svi podhitno doci u sjediste Reda Feniksa,jako hitno!" rece on uzbunjeno,ogledavajuci se oko sebe.
"Hagride sto.." zapoceh,ali mi on ne odgovori nego brzo pohrli prema vratima Jazbine dok smo ja Ron i gospodin Weasley onako osupnuti stajali na vrtnoj gredici,Hagrid je u hipu pozvao sve van.
"Kako cemo tamo doci,Hagride?" upita ga Bill a Hagrid mu odgovori
"Evo,s ovim putokljucem sta ga je profesorica Mcgonagall napravila.Sve cete cut kad dodjemo tamo,ovdi je preopasno." zavrsi on.
Svi smo se okupili oko putokljuca i aktivirali ga.Osjetih vec poznati trzaj negdje ispod pupka,i za nekoliko sekundi smo svi bili na Grimmauldovu trgu broj 12.Zadovoljno sam primjetio da vise nema portreta Siriusove majke.Usli smo u glavnu sobu za sastanke,sjeli za masivni stol i vidjeli da su neki clanovi vec ovdje-ukljucujuci i Hermionu.
Tek sto smo sjeli,a Mcgonagallica je vec zapocela pricati.
"Dobro,sada kada smo svi ovdje,bilo bi dobro da pocnemo."Nakasljala se i nastavila."Imamo dojavu od Mundungusa Fletchera,da se Severus Snape krije nedaleko od ovdje."Tu je Hagrid bijesno zarezao,a i ja sam osjetio kako u meni kipti bijes. "Nevjerujem da bismo jos trebali poceti pretrazivati okolicu za njim jer je vjerojatno da nije sam.Najgore od svega je to sto on moze uci u ovu kucu.Posto je to tako,predlazem da se hitno iznova izvede carolija Fidelius,i da se izabere novi vodja." Tu podignuh ruku da nesto kazem."Da?" upita me Mcgonagallica.
"Pa," zapoceh "samo me zanimalo,zasto ste za to trebali mene Rona i Hermionu." rekoh i pogledom obuhvatih stol i sve clanove.
"Trebali smo vas zato jer bi vas to sigurno zanimalo" rece ona i podigne obrve.
"Da,mislim,i zanima nas...ali mi jos nismo clanovi Reda,zar ne?" rekoh "mi jos ni jednom nismo bili na sastanku,a sada smo odjednom ovdje bez..."
"To je jos jedan razlog zasto smo vas pozvali" prekine me ona, "ali o tom cemo poslije,prvo trebamo izvesti caroliju Fidelius.Dakle,tko bi trebao biti 'Cuvar tajne'? upita ona,a Remus se prvi oglasi.
"Pa zar to bar nije jasno?Ti,Minerva budi 'cuvar tajne',a neka Filius izvede caroliju." Svi su mrmljanjem potvrdili da se slazu,je izvedena carolija.Fascinirano sam gledao kako iz Flitwickova stapica izlazi srebrni pramen,koji se tada oblikuje u kuglu i ulazi ravno u Mcgonagallicina prsa.Kad je to izvedeno,svi se ponovo posjedaju za stol i opet se sobom razlegne Mcgonagallicin glas.
"Posto su ovdje svi clanovi reda,neka zapocne rasprava o drugom razlogu zbog kojeg smo se okupili ovdje.
Izabrat ce novog vodju,pomislih,ali Mcgonagallica rece nesto sasvim drugo.
"Dakle,Harry Potter,Hermione Granger i Ronalde Weasley.Primate li na sebe odgovornost clanstva reda feniksa i obavljanja svakojakih zadataka Za Red?"
U mojoj trbusnoj supljini odjekne neka vrsta eksplozije.

Post je objavljen 26.11.2006. u 17:34 sati.