Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijamantnidvorac

Marketing

Blagdan Krista Kralja

Sve što postoji, osim Boga pod njegovom je kraljevskom i općom vlašću. Isus Krist je Kralj i zbog njegove osvojene vlasti. jer je Isus jedini pobjednik Zloga, grijeha, zla i smrti i samo njemu je dana moć da sve sebi podloži, nakon što je pobijedio i uništio svoje neprijatelje.

Isus Krist je kralj zdesna Ocu, jer je njegov zadatak da vrati sve milini novog zemaljskog raja, jer je djelom Otkupljenja ponovno doveo cijelo čovječanstvo zarobljeno grijehom u puno zajedništvo života s Bogom.

Image and video hosting by TinyPic

Slavno Kristovo Kraljevstvo uspostavit će se prvenstveno u srcima i dušama. Isus prije svega treba vladati u srcima i dušama svih, jer njegovo je kraljevsko dostojanstvo dostojanstvo milosti, svetosti i ljubavi. Isusovim otkupljenjem na Kalvariji, oslobođeni ste vlasti Sotone, oslobođeni od grijeha, jarma njegova ropstva i postali ste djeca Božja, jer vam je prenio svoju ljubav i svoj vlastiti život. Tada Isus stvarno može učvrstiti svoje Kraljevstvo u vašim srcima i dušama, a vi postajete dragocijeni posjed njegovog božanskog kraljevskog dostojanstva. Srca obnovljena ljubavlju, duše posvećene milošću, sačinjavaju zato najvažniji dio Isusovog Božanskog Kraljevstva. Slavno Kristovo Kraljevstvo odrazit će se i u novom obliku života svih ljudi, jer ćete živjeti samo za slavu Gospodnju.
Gospodin će biti proslavljen potpunim vršenjem Božje volje od strane svih stvorenja. U svijetu će kraljevati Krist. U toj dubokoj odijeljenosti od svijeta i od stvorenja postat ćete zaista maleni. Kraljevstvo Gospodina Isusa već je pred vratima. On evo dolazi da kraljuje među vama.

(nepoznat autor)


Umrla je mlada novinarka Vjesnika, Ana Rukavina.

Molimo Te, Gospodine, da ova ponizna molitva pomogne duši službenice Tvoje, da joj sve grijehe oprostiš te joj dadeš dio otkupa svoga. Koji živiš i kraljuješ u sve vijeke vjekova. Amen.

Pokoj vječni daruj joj, Gospodine,

i svjetlost vječna neka joj svijetli.

Počivala u miru Božjem. Amen






Post je objavljen 25.11.2006. u 22:31 sati.