Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/piccola

Marketing

a farry tale

Živjela ne tako davno, i ne tako daleko u velikom dvorcu jedna mlada princeza; Zvala se Enna, u dvorcu je živjela sa svojim roditeljima Kraljem i Kraljicom koje je voljela više od svega. Enna je jako voljela društvo,ali najdraža od svega su joj bila popodnevna ispijanja kave s prijateljicama na kojima je maštala o princu na bijelom konju, zamišljala je njegov dolazak, razmišljala je šta bi mu rekla kad bi ga vidjela i u kojoj bi ga situaciji mogla sresti; potajno se nadala da će je netko oteti te da će se tada pojaviti njezin princ i osloboditi je te da će se vjenčati i živjeti sretno do kraja života.
Jedno se veče Enna povjerila majci rekavši joj kako mašta o princu, Kraljici se pričinilo da je njezina mala Enna odrasla i da žudi za ljubavlju, pomislila je da je možda sad već velika Enna nesretna, te je odlučila razgovarati s Kreljem tako da zajedno dođu do nekakvog plana, kako bi usrećili Ennu.
Nakon večere kad su Kralj i Kraljica legli spavat ona je započela razgovor, rekla je svome mužu kako misli da je Enna nesretna i da želi nešto poduzeti. Kralj je mislio da je normalno da djevojke prolaze kroz takvo razdoblje, i da samo treba vremena da je ta faza prođe, nije želio imati ništa s time!
Ipak Kraljica nije tek tako mogla proči preko toga te je sljedećeg jutra odlučila odvesti svoju malu u kupovinu, kupile se najljepše haljine, otišle su kod najboljeg frizera i kod najboljeg kozmetičara. Enna je bila zadovoljna i jedva je dočekala popodnevnu kavu s prijateljicama, da im pokaže novu sebe!
Kava je uz divljenje brojnih prijateljica popravila Enni respoloženje, odlučila je s kave otići u šetnju.
Prošetala se do obližnjeg jezera i tamo se odlučila malo odmoriti, sjela je kraj vode i ponovno se upustila u maštanje. Iz maštanja ju je probudio zalazak sunca, nije ni bila svjesna koliko je tamo sjedila! Okrenula se da vidi jeli još uvijek sama i tamo je ugledala njega, bio je to princ na bijelom konju. Nije mogla vjerovati svojoj sreći, princ joj se približio te se predstavio, zvao se Emil.
Enna je istog trena shvatila da je on taj, bacila mu se u zagrljaj i zajedno su gledaliu zalazak sunca!
Te je večeri Enna zaspala razmišljajući o svojoj sreći, bila je sretna!
Sljedečeg se dana sastala s Emilom te su zajedno otišli na kavu, gdje ga je upoznala sa svojim prijateljicama, Emil je mnogo pričao o sebi, možda malo previše, Enni se činilo da više pažnje posvećuje njenim prijateljicama nego njoj, ali odbacila je sumnje uvjeravajući se da im se samo želi sviditi kao njezin Princ!
Emil i Enna su se viđali svakog dana, bila je sretna, stalno se sređivala da bi se sviđala Emilu, ali činilo joj se da je Emil baš i ne primječuje, govorio bi da je lijepa ali joj se činilo da to radi samo da joj udovolji. Najsretniji je bio kad bi se pričalo o njemu, kad bi netko primjetio njegovu novu frizuru ili kad bi se netko smijao njegovim šalama!
Enna je bivala sve tužnija, odlučila je povjerit mu se.. nakon što mu je rekla šta je muči, Emil se hladno nasmijao i rekao joj je da priča gluposti, te je počeo pričati o svom konju i sebi. Enna je bila bjesna počela je plakati i rekla mu da se više ne želi viđati s njim, ali ni to Emila nije diralo rekao je da je samo ona na gubitku!
Enna je došla doma u suzama i ovaj se put pojadala tati, koji ju je saslušao i rekao joj da se ne brine da joj je bolje bez njega, Enna je shvatila da je Kralj u pravu i da su prinčevi na bijelim konjima umišljeni gadovi, odlučila je više ne čekati svoga princa!
I tako su prolazili dani, mjeseci i nakom godine dana na kavi sa prijeteljicama Enna je slušala priče njenih prijateljica kad je ugledala crvenog konja... prvo se nasmješila ali kad se konj približio vidjela je da ga jaše zaista zgodan princ koji je nosio buket cvijeća i gledao u nju, sišao je s konja dao joj buket i zamolio je za šetnju! u tom trenutku vrijeme je stalo, ostali su samo ona i on!




Post je objavljen 25.11.2006. u 19:21 sati.