Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogtemazo

Marketing

O šibenska pismo mila

Prošarah malo po Dalmaciji ovih dana. Ovaj put ne namjeravam davit općim dojmovima i impresijama, nego se bacam direktno na šibesku rivu, popodnevni sat, sunce pred zalazak, idila. Šetam i uživam, onako kad ti je gotovo neugodno kako ti je dobro, i ništa na svijetu te ne jebe. Barem ne u tom trenutku.

I doleti od nekud taj lik.
Kaže, oprostite, trebate privatni smještaj?
"Ne hvala, imam smještaj..." još niti ne završim s odogovorom, a on odmah nastavlja....
"a jeste vi odavde... ja se ispričavam, nisam ni pitao..."
Gledam ga ja sad malo pobliže, jer postalo mi je jasno da ovo neće završit sa formalnim "how was your day today".
Ispred mene stoji mala spodoba u tridesetim godinama, sav brižan i nepočešljan, s podočnjacima veličine pepeljare. Gleda me onako malo nahero, podbočen na jednu nogu i palčevima okačenim o džepove.
"Nisam odavde." Odgovoram kratko i tonom koji daje do znanja da ima stvari kojima bi sad rađe bavio nego čavrljao s njim.
".. a niste odavde, a jeste iz unutrašnjosti? ...Iz Zagreba?..."
Priča on, a ja gledam nezainteresirano lijevo, pa lagano negdje desno, i razmišljam da nije možda član šibenske frikopedie (šteta što frikopedia fiumanica nije više online da je linkam), i da bi ga možda trebao ignorirat i zaobić dok se prolaznici nisu počeli previše zabavljati.
"Iz Rijeke" odgovaram jer me gleda i šuti, i napravim mali raskorak s ciljem da nastavim kretanjem u drugom smjeru. Međutim skuži lik da ću umać, i baci se ispred mene ovaj put govoreći puno brže nešto o njegovoj teti u Rijeci i nekim prijateljsvima, a ja izvrtim oči u nevejrici... i taman kad sam htio reć nešto bezobrazno, registiram dio njegove zadnje rečenice - "... čuj, ti dobiješ seks, a ja 300 kuna?! Ha?! Može?!"
Uglavnom, da skratim priču, lik se smjesta pokupio, a razlog tome nije što se nismo uspjeli dogovorili za cijenu.

Pet minuta kasnije, sjednem na kavu i dok razmišljam kako ovo moram zabilježti na blogu, gledam konobaricu od kojih dvadesetak godina, a gledam je jer stvarno jebeno izgleda. Nakon malo zajebancije oko toga kako nitko niže od Senja ne zna što je to makijato, pita ona mene - "...a od kud si ti?"

Ah, što volim ovaj grad :)

Post je objavljen 25.11.2006. u 13:51 sati.