Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Mesić "uvalio" Bajiću


Predsjednik Stjepan Mesić podgrijava svoju "iskrenu i poštenu" priču o istrazi sudbine novca s tajnih računa preko izvjestiteljice Večernjeg lista s Pantovčaka Jasmine Popović -->Uskoro prvi rezultati lova na ratne profitere

Podgrijana juha iz predsjedničke kuhinje otkriva da cilj ove priče nije samo stvoriti maglu oko suđenje Hrvoju Petraču za otmicu maloljetnog Tomislava Zagorca i uprijeti prstom u Vladimira Zagorca kao ratnog profitera, nego još i kvaziinstucionalno pokriti hajku na Ivića Pašalića te politički poduprijeti SDP Milana Bandića.

A da je doista riječ o kvaziinstitucionalnim potezima predsjednika Mesića dade se naslutiti i iz službenog, škrtog odgovora DORH-a:

Iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i dalje nema nikakvih informacija o tome kako teče istraga o novcu koji su iseljenici davali za obranu domovine.
– Izvidi su u tijeku i zasad se ništa više ne može reći o tome – poručuje Martina Mihordin, glasnogovornica glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

Silvana Perica, Večernji list, 24.11.2006 19:07


Mesić je Bajića uvalio u veliku gabulu. Zlorabeći Tereziju Barbarić za svoje privatno-političke obračune (vidi Eksluzivno: Predsjednik Mesić sredio interview Terezije Barbarić Nacionalu , Što sam vam rekao!) predsjednik je Glavnog državnog odvjetnika zapravo ostavio bez mogućnosti da išta ozbiljnije započne po pitanju nastavka institucionalne istrage o tajnim računima i ratnim profiterima. Naime, nakon famoznog interviewa Nacionalu, Bajić je nazvao Tereziju Barbarić i prigovorio joj taj istup kazavši joj da će time njeno eventualno svjedočenje kod Državnog odvjetništva izgubiti na težini, a ozbiljno je dovedena u pitanje i njegova pravna valjanost. Nakon tjedan dana Mladen Bajić se opet obratio Tereziji Barbarić zatraživši od nje da ipak dođe dati iskaz u Državno odvjetništvo, ali je ona to odbila pravdajući se da joj je to nemoguće učiniti bez odobrenja šefa Porezne uprave Ivice Mladinea. Terezija Barbarić još nije svjedočila u Državnom odvjetništvu, a ona je prema Nacionalu i Uredu predsjednika ključna osoba za rasvjetljavanje čitave ove priče. Znači li to da joj je šef Porezne uprave Ivica Mladineo dao dopuštenje da surađuje s Uredom predsjednika, a ne daje joj dopuštenje da surađuje s DORH-om? Ili je bez dopuštenja surađivala sa predsjednikom Stjepanom Mesićem i šefom njegova stručna tima za tajne račune Sašom Perkovićem, a pozivanjem na potrebnost dopuštenja odbija surađivati s DORH-om? Ili, premijer Ivo Sanader koji je šef Mladineu ne dozvoljava njenu suradnju s Bajićem?

Osim što odbija surađivati sa DORH-om, a surađuje s predsjednikom Mesićem, Terezija Barbarić se, puzdano, nudi za suradnju i privatnim osobama za koje smatra da bi mogle imati interesa u priči oko tajnih računa. To su karte od Mesićeve medijske kule, popularno zvane: "Obračun s ratnim profiterima".


Post je objavljen 24.11.2006. u 23:20 sati.