Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tableta

Marketing

ŠTO NAM GODINE DONOSE?--poremećaji vida--


Baš kao i svi naši organi i organski sustavi i oči tijekom vremena stare. Već nakon 45. godine života vid slabi, a kao posljedica često se javlja potreba za prvim naočalama.
Kako bi saznali u kakvom je stanju naš vid, potrebno je otići na kompletni oftalmološki pregled.

U dobi od 55-60 godina mogu se javiti patološke promjene na oku, i to najčešće očna mrena ili katarakta. To je bolest koju karakterizira postupno progresivno zamućenje leće oka.Katarakta dovodi do slabljenja i gubitka oštrine vida i danas je jedan od primarnih uzroka stećene sljepoće.
Uz kataraktu često se javlja i staračka makularna degeneracija.Makularna degeneracija je s porastom udjela starijeg stanovništva postala osobito aktualan problem. Prema neki istraživanjima, od nje boluje 20% osoba starijih od 65 godina, te čak 37% osoba u dobnoj skupini nakon 75 godina.
Degeneracija makule je spora i progresivna bolest koja zahvaća makulu, maleni središnji dio mrežnice koji omogućuje stvaranje jasne slike u oku.
Kao posljedica dolazi do gubitka centralnog vida, nemogućnosti percepcije boja, gubitka oštrine vida te deformacije slike.
Izuzetno je važno da se degeneracija makule na vrijeme liječi, jer u protivnom može doći i do potpunog gubitka vida.
Makulin kapsule sadrže klinički ispitan FloraGLO lutein obogaćen vitaminom E. Zbog svojih izuzetno snažnih antioksidacijskih svojstava, za lutein možemo reći da ima jednu od najznačajnijih uloga u zaštiti zdravlja očiju te očuvanje oštrine vida.
Makulin se primjenjuje kod makularne degeneracije i katarakte, ali i u svrhu prevencije kod osoba koje naprežu oči čitanjem, radom pri lošem osvjetljenju te preciznim poslovima.

Post je objavljen 24.11.2006. u 22:21 sati.