Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Perković u korist Glavaša


Kao što sam i najavljivao, prvi svjedok obrane Branimira Glavaša dao je danas iskaz na Županijskom sudu u Zagrebu u korist pritvorenika i štrajkača glađu. Promatrači kažu da su Glavaševi branitelji zadovoljni iskazom Josipa Perkovića, u vrijeme ubojstva Čedomira Vučkovića, pomoćnika ministra obrane za SIS i Vojnu policiju.

Time su se potvrdile i moje najave da Branimira Glavaša, Vladimira Šeksa i Josipa Perkovića vežu zajedničke uspomene na ubojstvo Marka Bezera, bivšeg Perkovićeva šefa u osječkoj Udbi koji je pronađen mrtav na zagrebačkom smetlištu Jakuševac u jesen 1991. Josip Boljkovac, prvi hrvatski ministra policije dobio je informaciju o naručitelju Bezerova ubojstva, ali istraga nije odmakla s mrtve točke.

Perković je u to vrijeme bio pomoćnik ministra obrane, te je, prema neslužbenim informacijama, opširno govorio (načelno i općenito) o ustroju Zbora narodne garde (ZNG), te situaciji u Osijeku i svim drugim područjima koja su bila ugrožena ratom.
Kazao je i kako je tada čuo pohvale za Branimira Glavaša u vezi s pripremama za obranu Osijeka koje je on provodio. Perković, koji je kasnije bio ravnatelj SIS-a, inače, nema saznanja o onim događajima koji se okrivljenicima stavljaju na teret.

Igor DOŠEN, Slobodna Dalmacija, 25.11.2006.





Post je objavljen 25.11.2006. u 20:13 sati.