Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chica100

Marketing

Inteligentno šišanje

Kosa na prirodan način


Hilary SwankBudite oprezni s promjenama, jer svaka sezona stvara vlastite trendove koje mnoge žene uporno slijede kao uostalom i odjevne-bez razmišljanja. Brojne žene mijenjaju način šišanja i češljanja u skladu s "duhom vremena". Međutim, to nije previše mudro; slijepo slijediti modu može prouzročiti nezadovoljstvo, jer jednom odsječena kosa teško se "vraća na staro". Možda ekstenzijom koja je, ako je kvalitetna, još uvijek jako skupa. Promjene izgleda mogu očarati, ali i razočarati.
Najprije je neophodno razmisliti i dobro proanalizirati vlastitu kosu: ako posjedujete uvijek privlačnu i modernu dugu kosu, ali masnog korijena i ispucanih vrhova, ima pomoći! Stručnjaci preporučuju prirodnu njegu: prije pranja stavite na vrhove maslinovo ulje i frotirasti ručnik na glavu, te tako držite dva sata. Operite kosu pročišćenom kišnicom, a zadnji put isperite prokuhanom vodom u kojoj su se nalazili listovi zare s nekoliko komadića bijelog luka! Kosa će nakon ovakve kupke živnuti i biti sjajnija. Samo, nemojte koristiti lak za kosu.
Ako se odlučite za brushing, udaljite grijač 50 cm. Ljubiteljice uvijača će imati ljepše kovrče ako na vrhove stave aluminijsku foliju koja ih, ujedno, i zaštićuje. Sušite na suncu.
Ipak, ponekad se kosa mora i odrezati, ali po mišljenju Davida Lucasa, frizera na pariškom Institutu "René Furtures", ne treba zanemariti vlastite želje pod uvjetom da se pazi na morfologiju lica i teksturu kose. Svaka klijentica mora dobiti osobni savjet, karakteri su različiti i jedinstveni, fizički i duhovno. Te osobitosti se ne smiju smetnuti s uma, jer svaka žena posjeduje osobni stil i stav koji dobar i uviđavan frizer mora znati unaprijediti i obogatiti. Morfološke kriterije nikada ne treba zapostaviti, svakom obliku lica odgovaraju različiti načini šišanja.Eva LongoriaKod izduženog lica solucija je kad se linije najprije prekinu, pa se sa strane doda volumen u visini uha radi vizualnog efekta. Ovakom obliku se preporučuje stepenasto šišanje i asimetrične, poluduge frizure.
Četvrtast oblik se mora ublažiti i suziti, najbolje s paž frizurom. Takvo šišanje dozvoljava različite varijacije da bi se sakrile suviše istaknute i nezahvalne linije.
Trokutasto lice se ne smije otkrivati, pa punđa i rep ne dolaze u obzir! Kako su jagodice podvučene i jako zamjetne, treba navući poluduge pramenove na obraze te im dati volumen.
Ako imate okrugli oblik lica, zaboraviti uvijače te ispružite kovrče, što je moguće stepenastim načinom rezanja kose.
Nikada nemojte zaboraviti prirodu same kose: kovrčavu kosu ne treba često rezati. Bolje ju je nositi dugu. Tako ju je moguće podići na tjemenu i pustiti pramenove da padaju na leđa poput vodopada. Nekoliko malih pramenova ostavite na licu. Ukoliko imate kratku kosu, obavezno ju ostavite dovoljno dugom kako bi se prirodno rasipala. Frizuru napravite pomoću ulja ili laganog brushinga.
Alain Divert, jedan od dolazećih talenata pariške škole šišanja, uveo je tehniku nazvanu "twist and cut". Njegove frizure su degradirane, pramenovi "obučeni" u tople tonove koji se stavljaju na prirodnu kosu. Pomiješani daju kontrast, što kovrčama dozvoljava nove formacije pa djeluju istovremeno razbarušeno i uredno.
Ravnu kosu frizeri najradije uređuju. Ona dozvoljava sve dužine, različite šiške i načine rezanja, posebno poluduge frizure s istančanim vrhovima ležerno izvučenim prema van. Ravnanje kose danas je jednostavno, jer postoje sredstva koja ih previše ne uništavaju. Te tehnike traju pola godine, a kad se poželi produžiti taj efekt, posavjetujte se s afričkim frizerima. Njihove tradicionalne frizure, koje se rade tisućama godina, osuvremenjuju se lako i uspješno. Starinsko uplitanje, izduživanje, peglanje ili upotreba različitih traka mogu kosu učiniti ravnom dugo vremena!

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Post je objavljen 23.11.2006. u 21:21 sati.