[tjedniQ]
Od petQa do četvrtQa,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[tjedniQ]
Od petQa do četvrtQa

Jeb'o ih glupog, na blog.hru! Taman ja odredim kako je petaQ dan za ovu rubričicu, a oni proglase remont u petaQ pa sad ti radi četvrtqom ... Nema veze, da vidimo što je meni bilo važno u prošlom tjednu ... Daqlem:

» liQ i djelo « Daqlem, rad na Love & Rocketsima (ili, kako ćemo ih od sada zvati, Ljubavi i raketama) rastegao se preko svaqe mjere i nije se poqlopio s izdavačevim optimizmom. Kako je krajnji roq da albumi stignu na CRŠ (a i taj granično upitan) bila nedjelja, polomili smo se, ali nije bilo u oqvirima ljudskih mogućnosti te su koreqcije koreqcijinih koreqcija (koje ne isključuje grješqe) bile gotove tek utorqom obnoć. I jeboga. Al' sad možete vidjeti privjue na webu, ako linq radi, ovdjeovdjeovdje .

Sad, i ta zadnja dva dana, kad se radi pod skrhavajućom spoznajom da se trebalo biti gotov odavno, i generalni pritisaq pred CRŠ (ili MaFest), natjerali su me da napravim izdavačqu satnicu za iduchu godinu kaqo mi se opet ne bi dogodilo da Q STRIP (i slični projeqti) kasne jerbo mene zatrpaju druge obaveze. U svaqom slučaju, do qraja ove godine radim samo na svojim projeqtima pa možda bude lijepih novosti (ili ružnih, aqo vam totalno nije stalo, a ovaj blog čitate samo zato što vas je Google doveo pretražujući s qljučnom rječju "mazohizam").

Taman kada je paniqa oko Ljubavi i raketa privedena svršetqu, nastala je nova. Naime, prije dva tjedna stornirao sam rad na ilustriranju jednog udžbeniqa povijesti dok mi izdavačqa kuća ne plati što mislim da mi duguje. To mi je omogućilo miran InterLiber, a onda je ugovor qonačno potpisan. No, kaqo sam i dalje bio odlučan da neće biti muziqe dok ne bude i para, skrštenih sam ruku radio sve drugo samo ne taj udžbeniq. Nu, onda su pare qapnule - ja, qanda, pobijedio - i sad mi ostaje samo šljaqati. Bob je regrutiran da pomogne oko neqih pasica (recimo, svih u kojima treba crtati qonje), a Tonči da farba i počelo se. Mislio sam imati miran CRŠ, ali ne bu bilo ...

Od drugih stripovskih vijesti treba znati da se remitenda Q STRIPA broj 3 nalazi na qioscima Distri-pressa po cijeni od 10 kuna i da vam je to jedna od zadnjih priliqa da se snađete. Q-ova po 10 kuna bit će i na CRŠ-u, ako sve bude u redu sa štandovima (a S. obećaje da hoće jer se nada kako će P. navratiti), kao i druge Q robe. Što je prije poqupujete, prije će biti novih izdanja. Ovo nije bilo suptilno, ali je bilo istinito.

(CRŠ iliti Crtani Romani Šou - "festival kojem se ne kaže nou" - počinje sutra od 13h u ZKM-u, u Teslinoj. Gosti su Igor Kordej i Max Munk ... pardon, Bunker, scenarist Alana Forda. Dolazaq obvezan.)

Inače, imao sam priliqe vidjeti i Štefove olovke za "axe effect" reqlamni strip. Trebali smo na njemu raditi zajedno, ali kako su mi qretenske qorekcije na scenarij došle za vrijeme interliberskog stresa, otkačio sam sve to i Štef se odlično sam snašao. Hoće taj stres kad se sve radi u zadnji čas ... Evo, jutros sam dijalogizirao 58. (!) epizodu Dicka Longa za Playboy koji izlazi za sedam (!) dana i tri puta sam bio blizu točqe da sve pošaljem vrit, ali sam na qraju bio prilično zadovoljan učinjenim pa je moje odustajanje pomaqnuto za još jedan mjesec...:) A za one koji me pitaju kad će novi albumi Dicka Longa - usqoro bismo mogli imati dobre vijesti!

A jučer smo Bob i ja, crtajući udžbeniq, drvili nešto o superherojima pa sam, ponukan time, noćas nešto malo istraživao povijesti nekih od njih. I, doq je neqad bilo (a sad se više ni ne spominjalo) da se povijest superjunaqa može prepričati u dva-tri koraqa, sad i najnevidljiviji od njih imaju povijesti taqo zakuquljene i zamumuljene da to nije, vaistinu, normalno. Evo pogledajte povijest Martian Manhuntera iz pera jednog izvrsno obaviještenog nolajf ... fana.

» linQovlje « Pa smo taqo došli i do surfanja. Nemam vas na što novo uputiti na Blogovom kolcu, a i Qolumbo se sad duplicira ovdje, no na Blogoreju je postavljena jedna lijepa reprizna SF priča, potrebna vam kao doza duševnoga zdravlja (u idući će ponedjeljaQ biti - grc! - pjesma), a i novi nastavak Martine Mjesec trebao bi biti aploudan sutra te ste si i njega dužni.

Od tuđih stranica, najzanimljivije što sam čitao prošloga tjedna bila je ispovijed jedne bivše zaposlenici DC-a u kojoj otkriva zašto ima malo žena u strip industriji, a u ispovijedi ima i krvi te seksa, ako vas industrijski ili ženski problemi ne zanimadu. Složeno je blog sistemom pa kljucnite arhivu za studeni i onda čitajte odozdo najviše. Tko poželi, snaći će se ... Gorana Sudžuku sada hvale i oni koji nisu čitali Outlaw Nation kad je išao u sveskama - novi trejd, sa svih devetnaest poglavlja u jednoj jeftinoj crno-bijeloj knjizi je, kažu, jasniji i ljepši. Imate ga, naravno? ... A Komikaze su poslale obavijest na svoje aktivnosti. Sajt im je malo ružan i nepregledan, ali link je valjda točan? ... Konačno, jedna stranica lijepih sliqa , za dušu.

Nisam stavio linq kojeg ste mislili da sam trebao? Pa, pošaljite ga, majqu mu!

» leQtira «
Fabien Vehlmann je jedan od najzanimljivijih trenutačnih frankofonih scenarista, a Bruno Gazzotti jest crtač hit-serije "Soda" koja je meni u principu draga, ali je u zadnja dva albuma otišla u malo ... hm, čudne vode. Nu, sad su se njih dvojica udružila u novom projeqtu za qlince po imenu "Seuls" ("Sami") i, koliqo sam vidio na vebu, uglavnom im se prigovara da su taj strip za qlince napravili taqo da bude za qlince. Majqe mi, neqe od tih što odrastu pa postanu kritičari bi trebalo u top strpati ...



Dakle, u "Samima" se radi da je petoro djece ostalo ... pa, samo. Samo u omanjem gradu iz kojeg su svi odrasli i sva ostala djeca nestala preko noći. Koncept je klasičan (na pamet padaju i "Timpetil" i "Pale") i Vehlmann dobro barata očekivanjima i pustolovinom (pobjegao tigar iz cirkusa), ali vic će biti kako će se izvući, jednog dana, s objašnjenjen. Jedan klinac navodi nekoliqo zanimljivih mogućih rješenja već u ovom, prvom albumu, qoja daqle po logici stvari, otpadaju i ... vidjet ćemo. Treba čekati i čitati i doznati. Nastavak nećemo, valjda, predugo čekati jer ovo je vrlo, vrlo dobar strip za djecu i sve koji se takvima osjećajima (recimo, Franu).

(Hoće li ovdje biti i priqaza izdanja nabavljivih kod nas, da ne kažem domaćih izdanja? Hoće, dobijem li recenzentske primjerqe. Dosta više entuzijazma, ionaqo me qreteni razni optužuju za skrivene namjere! Ovo je stranica za moju samopromociju i tko se želi pored mene promovirati, ima da plati!)

» marQeting « Neću vam ovoga tjedna ništa tutqati u virtualne ruqe: dođite na CRŠ pa da vidimo kako ćete mi se tamo oduprijeti!

I to je to za ovaj petaq. Čitamo se idućeg, i ovdje i u Strip vestima koje će ovu rubričicu prenositi. Ostavite qoji qomentar ako blog.hr bude radio, šaljite linqove ili (autori) radove ili ogledne primjerqe (izdavači) pa se čitamo.

Do petqa!

(mcn)



Post je objavljen 23.11.2006. u 18:13 sati.