Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Potvrđena snaga sindikata u sustavu obrazovanja

Zaposleni u srednjim školama i u Učeničkom domu danas su drugi dan u štrajku ojačani zaposlenicima osnovnih škola. Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjoškolskom obrazovanju jedini je sindikat koji zastupa zaposlenike u ovim ustanovama Virovitičko-podravske županije. Povjerenici sindikalnih podružnica su više nego zadovoljni odazivom na štrajk što u postocima u našoj županiji iznosi 95 %. Štrajku se odazvalo:
- 100 % zaposlenika u Učeničkom domu, Industrijsko – obrtničkoj školi, Tehničkoj školi i srednjoj školi S. Ivšić Orahovica;
- 97 % Srednja škola Pitomača;
- 96 % Strukovna škola Virovitica;
- 92 % srednja škola M. Marulića iz Slatine;
- 91 % Gimnazija iz Virovitice.
I u ovom štrajku ima nastavnika koji su odlučili raditi što je i njihovo demokratsko pravo. Zaposlenika u srednjoškolskom obrazovanju u našoj županiji ima 369, u štrajku je 352 dok je nastavu organiziralo samo četiri nastavnika.
Ovom prilikom upućujemo poruku roditeljima da ovaj štrajk nije usmjeren protiv njih i njihove djece već je ovo štrajk za boljitak školstva uopće. Molimo roditelje za puno razumijevanje te da daju podršku ovom prosvjedu.
Stoji u priopćenju koje smo dobili od štrajkaškog odbora zaposlenih u srednjim školama i učeničkom domu Virovitičko-podravske županije.
ViroviticaOnline


Post je objavljen 23.11.2006. u 17:31 sati.