Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/roktrajanja

Marketing

19. poglavlje

Dawn je odbacila Amaris kući pa su krenuli prema svojoj zgradi. Već na ulazu su mogli čuti Hannibalovo tužno cviljenje. Kada je Dawn otključala vrata, on je pojurio vani i počeo skakutati oko Monice.
- Onda? Jeste li gladni? Mogu vam napraviti nešto za jesti. – upita ih Dawn. Svisu odmahnuli glavom, osim Hannibala čiji je pogled govorio da bi rado nešto pojeo.
Monica je otključala vrata od stana i ušla. Slijedio su je Charles i Hannibal. Odložila je klljučeve na stol i otišla u svoju sobu. Stavila je svoje uniforme na 'krevet' i u ruke uzela prospekt onog salona namještaja. Sjetila se Marcine poruke. Onda se sjetila Burdona, svoje sobe i svojih roditelja. Sjela je bespomoćno na pod i rasplakala se. Jecala je. Kroz suze je ugledala veliku, čupavu glavu kako je s vrata promatra. Zatim se ta čupava glava ušla u sobu i potpuno se približila Monici. Hannibal joj je polizao obraz.
- Fuj! – rekla je Monica kroz smijeh brišući rukavom obraz. Pogledala je velike pseće oči. Bilo je nešto čarobno u tom klupku dlaka. Imao je skrivenu moć. Uspio je razveseliti sada kada je bila tužna. Obrisala je suze i pomazila Hannibala. Smijala mu se i njegovoj neutaživoj želji za maženjem. Čula je zvono a vratima pa je ustala i otišla se umiti. Čula je kako Charles priča s nekim dečkom. Spustila se niz stepenice i vidjela Charlesa sa monitorom u rukama i Williama kako stoji kod vrata.
- Evo je! – obrati se Charles Williamu. – Sada idem raditi. Nikad neću stići sve ovo raspakirati.
- Ok! – odgovori mu William.
- Bok Will! – reče Monica. – Otkud ti?
- Pa eto! Malo je Dawn ljuta na mene pa baš i ne želim biti s njom u istoj prostoriji, a radi sigurnosti sam otišao i iz stana.
- Aha! Nemoj stajati tu na vratima, uđi! – pozove ga Monica.
- Hvala! – odgovori William ulazeći u stan.
- Raskomoti se. – obrati mu se Monica i on sjedne na kauč, a ona pokraj njega. – Dawn je ljuta..........zašto?
- Ma ništa strašno! Zvali su je u školu jer sam zapalio WC. – ovo zadnje je izgovorio toliko brzinom da je zvučalo kao mumljanje, a ne govor.
- Molim?! Sporije pričaj ništa ne razumijem!
- D-A-W-N S-U Z-V-A-L-I U Š-K-O-L-U J-E-R S-A-M Z-A-P-A-L-I-O W-C!!!!!!!!!!!
- Kako si uspio zapaliti WC?! – začuđeno upita Monica.
- Ma nije važno!
- Kako nije važno? Sada me zanima. Neću noćima spavati, ako mi ne kažeš!
- Oke! Ne želim biti odgovoran za tvoju nesanicu. Dakle, pušio sam u WC-u i uletio je ravnatelj i morao sam baciti cigaretu pa je slučajno sletjela na neke papire. I...POŽAR!
- Bolje da te uhvatio sa cigaretom u ustima, nego kao uzročnika požara. – smijala mu se Monica.
- Definitivno! Ali šta sam znao da će se papir zapaliti! No sada dosta o meni! Što si ti napravila kada si zaradila kaznu, buntovnice?
- Molim?! – Monica se pravila kao da ništa ne zna.
- Ma daj molim te, ne glumi da ne znaš o čemu pričam. – naceri se William.
- Kako znaš da nisam.........
- Ni ne pokušavaj! – prekine je William prije nego što je uspjela išta reći.
- Što?!
- Pa prodavati mi one priče '..........bila sam na zboru, crtanju, plesu.......' ili se izvlačiti na bilokakve izvannastavne aktivnosti. Sve sam već čuo!
- Dobro! Priznajem! Bila sam u kazni!
- Ne mogu vjerovati! Pa ti si priznala! A sada, drugo pitanje, zbog čega si bila u kazni? I molim te nemoj da i ovo moram kliještima vaditi iz tvojih ustiju.
- Spremi kliješta, više ti neće trebati. Bila sam u kazni zbog iznošenja vlastitog mišljenja.
- Ne kužim! – zbunjeno ju je gledao William.
- Ma imam iritantnu, Shakespearom OPSJEDNUTU, profesoricu iz engleskog. Ukratko, kasnila sam na sat i onda iznijela mišljenje da je Shakespeare sranje i eto.....zaradila kaznu. – objasni Monica.
- Ali bolje to nego suspenzija! – nasmije se William.
- U svakom slučaju! Ti si dobio suspenziju, zar ne? Nešto je Dawn spomenula. – upita ga Monica, na što je on samo kimnuo glavom i uzdahnuo. – Koliku?
- Puna dva tjedna! To je najviše što možeš dobiti. A što je najgore moram posjećivati psihijatra jer ravnatelj misli da sam piroman.
- A jadnik! A što bi bilo da te izbacio? Ipak paljenje škole..........
- Ne bi bila to prva škola koja me izbacila. – nasmije se William.
- Molim?!
- Ma iz još dvije su me izbacili, ali to je duga priča koju ću ti možda jednom ispričati. Nego, da skrenemo u veselije vode, imaš li neku želju što bi htjela posjetiti ovdje u Londonu? – upita William.
- Mislim da ne! – reče Monica, a onda se sjeti onih prospekata. – Zapravo možda i želim. Pričekaj trenutak.
- Nema problema. – odgovori William. Onica otrči uz stepenice i uskoro se vrati sa prospektima.
- Znaš li gdje je ovo? – upota i pruži Williamu prospekte.
- Naravno, to je u blizini. Ćeš sada da te odvedem ili....?
- Ja bih htjela sada, ali se moram dogovoriti sa Charliem. Posluži se s nečim. Trebalo bi biti pića i nekih slastica. Ja se ne snalazim baš najbolje. Sada ću doći. – reče Monica i pokaže William prema kuhinji.
- Hvala! Snađi ću se!
Monica pokuca na vrata Charlesove nove muzičke sobe. Iz sobe začuje prigušeno 'Uđi'. Ona otvori vrata.
- Charlie? Da li hoćeš ići sada sa Williamom i sa mnom do onog salona namještaja?
- Sada? Pa baš i ne bih. Moram si osposobiti ovo svoje čudo i unijeti nove note, vježbati prije svega.Rađr bih neki drugi dan išao.
- Ok! Mi idemo sada. Ti samo vježbaj. – Monica pozdravi brata.
- Lijepo se provedite! Uostalom........treba mi malo mira i tišine. Možeš li povesti psa?
- Taj pas ima ime, Hannibal. I da, hoću! Ciao. – Monica napusti sobu. Reče Williamu da idu. Obuče kaput i zazove Hannibala. On dotrči i ona mu zaveže povodac za ogrlicu. Izađu iz stana.

Post je objavljen 23.11.2006. u 12:21 sati.