Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/barbarezi

Marketing

Rijeka 3-1 Konavljanin: Preokret iskusnije momčadi

Rijeka je uhvatila prednost, obavila pola posla za prolaz do polufinala. Konavljanin je postigao pogodak nade u više zanimljivoj nego kvalitetnoj utakmici na vodom natopljenom travnjaku. Trećeligaš iz Čilipa nije došao na izlet niti se prepao dvostrukog osvajača Kupa, odigrao je pošteno i ravnopravno svih 90 minuta.

Konavljani su se prije početka slikali za spomenar. Tko zna kada će opet igrati tako važnu utakmicu pod stijenama Kantride. Ali i poslije pet minuta zatresli mrežu Rijeke na radost stotinjak navijači pristiglih iz Čilipa. Pamić je promašio loptu na 25 metara od vrata Žilića, Brazilac Rodriguez Tiago zahvalio je na nenadanom poklonu, ostalo je bilo sve prejednostavno: 0-1. Nije u rodu Tiagu iz Lyona, ali za Riječane je dovoljno opasan. Kao što zadnji vezni Emerson nije onaj iz Reala, ali podjednako udara.

Riječani su se probudili iz karantene (?) hotela Ambasador u Opatiji, shvatili da na travnjaku sličnom njivi za sadnju krumpira treba i trčati. Prišć i Ah. Sharbini krojili su akciju za prvi riječki pogodak. Riječki je napadač pogodio mrežu s desetak metara. A onda je Ah. Sharbini pet minuta kasnije zaradio jedanaesterac (prekršaj Šmanjaka), a udarac s bijele točke realizirao je Kerkez.

Riječani su poveli iz jedanaesterca, fiškalna odluka suca Grizelja, koji je u 38. minuti mogao vratiti dug Konavljanima kada je Starčević povukao Tiaga. Gosti su se branili, Riječani konfuzno napadali, tražili loptu i suigrače po blatu.

Puno gužve u kaznenom prostoru Konavljanina, alii čistih situacija, kao što je ona Bulea. U 48. minuti upropastio je izvrsnu asistenciju Prišća, sam pred vratima pucao je pokraj desne stative. Deset minuta kasnije promašio je vrata pucajući glavom sa šest metara. Uspio je zatresti mrežu u trećem pokušaju, u 61. minuti, kada mu je Prišć, najbolji od Riječana, opet donio loptu na zlatnom pladnju. Gostujući bunker tako je definitivno razbijen. thumbupthumbup

Post je objavljen 23.11.2006. u 11:40 sati.