Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

"Mesić štiti ratnog zločinca Perkovića"


Ivan_Jurasinovic
Odvjetnik Ivan Jurašinović (photo by Mark Cigoj, Globus)"RATNI ZLOČINAC"

Mesić štiti Perkovića, koji bi trebao u Haag

* Tvrdite da predsjednik Mesić štiti ratnog zločinca...
- Na osnovi izjave svog branjenika Tomulića i dokaza koje posjedujem uskoro ću učiniti ono što je potrebno kod mjerodavnih pravnih ustanova. Danas imam dovoljno dokaza da mogu tvrditi kako gospodin Mesić i dalje štiti ratnog zločinca.

* O kome je riječ?
- O Josipu Perkoviću. Njemu je mjesto u Haagu.

* Postoji li, po vama, veza izmedu Perkovića i Petrača?
- Perković se koristio Petračevom kriminalnom organizacijom za izvršenje političkih ubojstava kad ih on sam nije izvršavao, u Hrvatskoj kao i u inozemstvu. Aktivnosti Perkovića nisu prestale od 70-ih godina pa sve do danas! To se ne smije dalje tolerirati. Glavni državni odvjetnik RH Mladen Bajić ima dokaze protiv Perkovića, ali ništa ne pokreće jer ga štiti, vjerojatno po Mesićevu nalogu. Tomulić je stoga kazneno prijavio i Bajića za uništavanje dokaza i ometanje pravde. Naime, uz malo više napora i dobre volje Bajić bi mogao rasvijetliti nekoliko ubojstva koja su dosad neriješena i nekažnjena...

Ivan Jurašinović u razgovoru s Markom Cigojem, Globus, 24. 11. 2006.


I ostatak intervjua je prava bomba, zato preporučam posjetu kioscima. Inače, za sve kolege koji bi od odvjetnika Jurašinovića htjeli čuti dodatna objašnjenja i informacije, mala obavijest:

Ivan Jurašinović u četvrtak 23. studenoga o.g., dakle sutra, u 13,35 slijeće na zagrebački aerodorom Pleso. Pripravan je u aerodromskom prostoru održati konferecnciju za novinare i po potrebi dati interviewe.


P.S. Na subdomenskom blogu dao sam engleski rezime posljednjih događaja na relaciji Mesić-Petrač-Tomulić-Jurašinović:

Meanwhile, a Croat from France, Marin Tomulic (during the war he also was dealing with import of weapons), in French court in Nanntere reported an attempt of assassination on himself. As an assassin he reported Marko Nikolic, a person who is already convicted in Croatia for a mob murder. As an orderer of murder of Marin Tomulic was reported Hrvoje Petrac, and as his political protector was reported Croatian President Stjepan Mesic. About all that I reported on my blog President of Croatia, Stjepan Mesic, in France, criminaly reported for attempt of assassination on Marin Tomulic, and the news were transfered by all media in Croatia: Novi list confirmed the story in 45 lines about French report against Mesic. President Mesic gave a statement about that which was in all media, and said that Marin Tomulic is a world criminal, and when his lawyer Ivan Jurasinovic come to Croatia, should visit madhouse . The lawyer of Marin Tomulic will because of that sue Croatian President in France, but also in Croatia, not only for insult but also for his esse because in Croatia, while it was a part of Yugoslavia, he was sending political opponents in madhouse (similar as in Russia). Since I am dealing with this case, the more intensive control of Croatian secret services is over my comunications.

I remind that I sued Croatia because I was suspected as a state enemy and cooperator of foreign secret services on disinforming of Carla Del Ponte about hiding of Gotovina. I also remind that I in my writings I was claiming that in Gotovina’s hiding, except Hrvoje Petrac, was involved also Croatian President Mesic. Because that I was a target of Croatian secret service.


45lines.peratovic.net, November 22nd, 2006


P.S. S. Prema najavi Hine u petak bi u istrazi protiv Branimira Glavaša za ubojstvo dvojice osječkih Srba u garažama Glavaševa sekretarijata za narodnu obranu, trebao kao svjedok obrane nastupiti Josip Perković. Početkom policijske istrage Nacional je u tekstu jako naklonjenom Glavašu napisao da je osječki osumnjičenik za ratne zločine u vrijeme ubojstva Čedomira Vučkovića telefonom razgovarao sa Josipom Perkovićem, tadašnjim pomoćnikom ministra obrane za SIS i Vojnu policiju. Pretpostavljam da Glavaš zato zove Perkovića da mu pruži alibi. Kako je Perković bio zadužen za teroriste i kosovce nije isključeno da će Glavaš kazati da mu je Perković rekao da je Vučković opasan terorist i kosovac. Zato me ne čudi da je u novom broju Nacionala Ivo Pukanić, osobni prijatelj predsjednika Mesića, a koji evo i prema Jurašinoviću, štiti Josipa Perkovića, napao premijera Sanadera jer se usprotivio puštanju Branimira Glavaša iz pritvora. Ili jednostavnije. Ako je ugrožen interes Josipa Perkovića, Mesić se preko Pukanića stavlja na stranu Glavaša.

Malo iz arhive o vezama Perković-Glavaš:

Preksinoćnja HTV-ova emisija "Otvoreno" u kojoj se govorilo o njemačkoj tjeralici za Josipom Perkovićem, djelovanju Udbe u sedamdesetim i kasnijim godinama te prelascima udbaša u hrvatske obavještajne službe imala je i zanimljivu pozadinu. Naime, petnaestak minuta prije završetka emisije u njezinu redakciju javio se Branimir Glavaš želeći se uključiti u raspravu.
Predstavio sam se imenom i prezimeom te na upit što ću govoriti rekao da kanim stati u obranu Josipa Perkovića jer ga osobno poznajem još od djetinjstva. Uzvraćeno mi je da pričekam, no nakon 15 minuta čekanja emisija je završila, a telefonska veza je prekinuta objasnio je Branimir Glavaš. Smatra da na kraju u emisiju nije pušten upravo zato što je htio podržati Perkovića. Usto je dodao kako je cilj gostiju te emisije bio veličanje svojih uloga u stvaranju države, a minoriziranje Perkovićevih.

Božena MATIJEVIĆ, Mladenka ŠARIĆ, Večernji list, 04.11.2005 19:28Post je objavljen 22.11.2006. u 17:14 sati.