Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rapforlife

Marketing

Wu-Tang Clan Members...RZA

RZA....Abbott....Prince Rakeem.....Rzarector....Bobby Steels i Bobby Digital, rođeno ime Robert Diggs, rođen je kao jedno od jedanaestero djece 1969 u Brooklynu, New York i glavni je producent Wu-Tang Clan-a.

U ranim 80-ima je sa svojim rođacima, a to su GZA i O.D.B., osnovao grupu Force Of The Imperial
Master koja kasnije postaje All In Together Now. 1991 godine, tada poznat kao Prince Rakim, objavlja EP Ooh We Love You Rakeem pod label-om Tommy Boy records. No kako to nije bilo nešto posebno, RZA odlazi iz Tommy Boy recordsa i sa rođacima i frendovima osniva Wu-Tang Clan (Witty Unpredictable Talent And Natural Game) te 1993 debitiraju sa njihovim po meni najboljim albumom Enter The Wu-Tang (36 Chambers) koji je otišao u platinum nakladu. Na tom albumu se nalaze stvari kao što su Bring Da Ruckus, 7th Chamber, najjebenije stvari Da Mystery Of Chessboxin i Protect Ya Neck čije spotove imate priliku vidjeti dolje...Clanov drugi album Wu-Tang Forever koji je objavljen 1997 i čiji je RZA producent, prodan je u prvom tjednu u 600.000 kopija. Taj je album kao što znate two cd set LP. Tu su stvari Severe Punishment, Visionz, Its Yourz te najbolja stvar sa tog album Triumph čijispot isto imate priliku vidjeti...Zatim njihov treći album The W iz 2000 godine gdje se nalazi dobra stvar Gravel Pit...te njihov zadnji album Iron Flag iz 2001. RZA je producent skoro svakog Wu-Tang solo albuma. Eto tu je LP od GZA-e Liquid Swords, Method Man i njegov album Tical, Ghostface Killah i album Ironman i drugi.

1994 RZA kao Rzarector formira grupu Gravediggaz sa Grym Reaper-om (aka Too Poetic) i Gate
Keeper-om (aka Frukwan). Gravediggaz je grupa sa mračnim beatovima i lyricsima i to je nešto posve novo u rapu. Na njihovom drugom albumu The Pick, The Sickle And The Shovel nalaze se stvari koje su manje "mračnije" i imaju neku poruku...u čemu je zapravo i bit.

RZA je kao Bobby Digital objavio svoj prvi solo album In Stereo 1998 godine. A drugi Digital Bullet 2001 godine na kojem se nalazi poznata stvar La Rhumba. 2003 još i The World According to RZA . Još je napravio i soundtrack Ghost Dog: The Way Of The Samurai koji je bio ujedno i njegov prvi te je radio i na filmovima Pulp Fiction i Resevior Dogs .

Mislim da možemo očekivati još od Wu-Tang Clana isto tako i od RZA-e. Na njihovoj stranici piše kako se Clan nije raspao nego da jednostavno kada vas ima tako puno i kada ste jedno vrijeme snimali strašne stvari i albume, mora doći vrijeme kada se raziđete ali u smislu da snimate solo albume.

Naravno da će se Clan vratit sa nekim jebenim albumom sa kojim će se iskupit za ove godine bez i
jednog LP-a...tako da nam preostaje samo čekati...
Peace to my man Šulc i sve koje znam ili koje trebam upoznat ;)

Da Mystery Of Chessboxin


Protect Ya Neck


Triumph



Post je objavljen 22.11.2006. u 11:03 sati.