Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cloud

Marketing

Mi smo nama samima najvece iznenadenje

Ovih dana imala sam inspiracije te napisah ovu pjesmu i po prvi puta napisah basnu. Pokusavam otkriti dokle sezu granice moga pisanja. Do sad pisah samo pjesme, price i haiku,a ovo je prvi uradak te vrste,nadam se da ce vam se svidjeti.
Voljela bih cuti i vase misljenje o pjesmi jer se meni prilicno svida...


Image Hosted by ImageShack.us

Prije

Zivot sam jela…
zlicom s puno rupa
i uvijek…
ostajala sam gladna.

Rane sam lijecila...
dubljim ranama
i uvijek...
ostajala sam ranjena.

Dugove placala sam...
drugim dugovima
i uvijek...
ostajala sam zaduzena.

Neuzvracenost ljubavi rjesavala sam...
jos vecim uzvracanjem
i uvijek...
ostajala sam nevoljena.

Krv sto lijevala mi je iz ociju brisala sam...
prljavijom krvlju
i uvijek...
ostajala sam zaprljana.

Odgovore na pitanja trazila sam...
u novim pitanjima
i uvijek...
ostajala sam zbunjena.

Bogatstvo sam trazila...
u krivim ocima
i uvijek...
ostajala sam siromasna.

Prije.




Basna

Bijase jedno mace koje je bilo zeljno igranja i ljubavi, a u svojoj blizini nije imalo drugih macica s kojima bi moglo podijeliti svoje vrijeme.
Sprijateljilo se s jednim pticem i obozavalo je provoditi vrijeme s njime. Jako ga je zavoljelo,ali ptic nije toliko volio malo mace jer je svoju ljubav poklonio nebu, slobodi, letenju... Ptic se udaljio od maceta kako se ne bi jos vise povezali i kako time ne bi jos vise povrijedio neduzno mace. Tuzno mace uplakanih ociju gledalo je kako ptic odlazi u visine, zeljelo je poci za njime,ali nije imalo tu mogucnost. Patilo je jer vise nije imalo one dragocijene trenutke koji su pojili njegovu razigranu cud.
Jedne veceri dobrocudni pas ga je pitao zasto je tuzno i oni se raspricase. Macetu je bilo ugodno,ali jos je patilo za pticem i nije mu zeljelo naci zamjenu te se zato bojalo zblizavanja s psom. Mace je pokusalo pruziti psu priliku,ali uz njega mu je falio onaj osjecaj poletnosti koji je imao s pticem.
Nakon odredenog samovanja, pojavilo se jos jedno mace zalosnih ociju. Bez puno razmisljanja malo mace je odskakutalo do njega i pitalo ga je li dobro. Druzise se cijelu vecer,a u macetu se opet poceo buditi onaj osjecaj ugode i topline. Otvorise se jedno drugom,a ono sto vidjese im se svidje. Mace je opet sanjalo,a da u snovima ne bijase strasnih kornjaca*.
Povezase se ta dva maceta i konacno dobise mogucnost letenja. Ipak smo mi svi andeli sa samo jednim krilom i moramo se zagrliti zelimo li poletjeti.

(* sanjati kornjacu znaci neuzvracenja ljubav)



Ako kazem da ne svidas mi se,lazem. Smjeh izdat ce istinu.
Ako kazem da cu te istuci,ne znaci da te zelim povrijediti. Kazu da se vole oni koji se tuku.
Bojim se zaljubljenosti... Mozda ne cu dovoljno pokazivati koliko mi je dobro,ali nadam se da ces me razumjeti. Ponekad cu komplicirati,meni je to jednostavno. Sto ti jos nije jasno?


Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 22.11.2006. u 01:25 sati.