Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zivotjelip

Marketing

ŠTRAJK ! ! ! !


Nezadovoljni ponuđenim petpostotnim povećanjem plaća, Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja najavili su štrajk za srijedu, 22. studenog, a štrajku će se priključiti i Hrvatski školski sindikat Preporod.

Štrajk pod motom "Za Hrvatsku znanja" započinje u srijedu u srednjim školama, u četvrtak će im se priključiti osnovne škole, a u petak će štrajkati i zaposleni u znanosti i visokom obrazovanju.

Sindikalci su na konferenciji za novinare najavili da će tijekom iduće godine organizirati javnu kampanju i "radikalne akcije" za poboljšanje statusa zaposlenih u obrazovanju.
Zaposleni u školama ne traže ništa drugo osim onoga što su zaposleni u zdravstvu ili socijalnoj skrbi odavno dobili, ističu u Preporodu. Rješenje problema vide u osiguranju dodatnih 500 milijuna kuna ili pak da se svih 873 milijuna kuna, koliko iznosi povećanje sredstava za obrazovanje u novom državnom proračunu, iskoriste za plaće zaposlenih u školama.

wave wave wave wave

Post je objavljen 21.11.2006. u 21:18 sati.