Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budalacobanin

Marketing

tok ili granica svemira je granica percepcijskog horizonta

Hm?da nebude uvjek isti dosadni …..

Otvorio sam word a neznam sta cu sad napisat, pisem sta mi pada na pamet bez ikakve selekcije I censure.vidio sam slovo h na tastatri I bas mi se ucinolo nekako posebno , super je , h znaci vise od samo h , kao u ostalom I svako slovo je symbol za sebe u oodedenoj kulturi,a u nekoj drugoj kulturi(glupo zvuci ovo kultura ali ko razumio o.jebeno k. ko ne o.k.)mozda simbolizira nesto drugo a mozda I ne.

Bolnica , heliodrom ,hidrant ,,,,,,,

Slovo o mi je najdraze jer je uz to sto je slovo,o je I geometrijski lik , kruznica, skup tocaka u 2d prostoru jednako udaljenih od sredisnje tocke , , centra .Ista definicija primjenjiva je I na jos dva oblika koja prikazuju savrsenost I to u 3D i 1D . kugla I tocka

Najsavrseniji oblik tako ljep I konacan a u stvari beskonacan , takodjer simbolizira I broj 0 nula , najsavrseniji broj jedini u potpunosti odredjen bez obzira na mjerilo.ili standard.

Kruznica ili krug savrsentvo 2D-a,

Kugla ili sfera savrsenstvo 3D-a

Tocka savrsenstvo 1D-a

Tri brata ili sestre , jednu te istu stvar prikazuju, apsolutnu ,rijecima neopisivu istinu , tajnu zivota I smrti , razlog postojanja I odgovor na sva pitanja ikad postavljena.

Matematika nam je definitivno u kurcu kad nepostoji nacin da se potpuno tocno prikaze volumen I li opseg ili povrsina ovih savrsenih oblika ,( pi ).

Nas system matematike tremelji se na pravokutnoj a ne svernoj algebri ,(osim sferne trigonometrije, ali to je vise geometrija, geometrija na povrsini kugle), nije mi tesko zamislit sferni koordinatni system , umjesto okomitih I vodoravnih vrijednosti plusa I minusa ,
mozemo korisit kruznice (kojima je centar u nuli) I stupnjeve (kuteve) za 2D,,,,
Ili mozemo korisit kugle (sfere) I kuteve (dvije osi) za 3D

Pitam se kako izgleda ta slika u 4,5,6,7… dimenzija ?
Pa da dodamo sveru druge boje koja prikazuje vrijeme ,ili spiralu , …..
Spirala, hm takodjer jedna od rodjakinja , ali ni blizu tolko savsena , a jebiga sad sam zaboravio sta sam htuio rec.

symbol Jing jang , matematicki izvadak iz kruznice , obrazlozenje zivota , crno nasuprot bijelog , ali sve skupa , sivo iliti nula. Ja sam centar sfere a sfera je granica percepcijskog horizonta , odnosno mog svemira. Jebena istina

Krscanski symbol kriz u sebi sadzi kordinatni sustav kakav poznaje zapadna civilizacija pravokutni, I tu vidim vezu izmedju filozofije I znanosti ,tu vidim ogranicenja , veza je da su I filozofija I znanost (matematika a matematika je osnova svake znanosti) jebeni pravokutrnici . jebena laz.

Ili kako bi rekli nasa braca anglo-saksonci “ square ” ili “ don’t be such a square ”iz pulp fictiona .

Ma sta ja znam.
Da znam d ate volim..MANU>>>>>>>


Post je objavljen 21.11.2006. u 16:39 sati.