Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Policija je pod vodstvom Ivica Kirina upala u teško rasulo

Nedavni video uradak „Kiro prosviro“ samo je kruna na kaotično stanje u policijskim redovima. Da je tome tako, svjedoči niz primjera, a ja ću navesti samo one najočitije koje bi i slijepac vidio.

1.) Mafijaških ubojstava i paleža nikad više nije bilo nego upravo pod ministrovanjem Ivice Kirina. Njegova izjava da su mafijaška ubojstva plod policijskog djelovanja prije bi se mogla svrstati u „shit of the year“ jer takva tvrdnja iz usta čovjeka koji je na vrhu vertikale zadužene za sigurnost zemlje govori nam samo jedno. Građani, snađite se sami.

2.) Prošlo je dva mjeseca otkako je na ovom blogu objavljen dokaz, a prenijeli su ga i ostali mediji, o umiješanosti ministra Branka Vukelića u pranje novca u splitskom Brodosplitu. Što je policija napravila u ta dva mjeseca? Ništa! Ministar Kirin odgovorio je lakonski da oni tu ništa ne mogu jer čekaju austrijsku policiju. Dakle austrijski interpol inicira istragu, jer je hrvatska policija rekla da je sve u redu, i onda prema Kirinu ispada da austrijanci koče istragu? Mene samo zanima što to hrvatska policija čeka od austrijanaca? Možda potvrdu autentičnosti zapisnika da je Branko Vukelić nazočio spornoj sjednici NO Brodospilta i da je znao za pranje novca? Ne bih se čudio, s obzirom da je hrvatska policija prvotno zaključila da je sve u redu.

3.) Slučaj Jakše Cvitanovića Cvika, korčulanskog narko bossa. Nakon velike blamaže hrvatske policije, kad su policajci prvo u miru popili piće s Cvikom dok su ga privodili u dubrovačku policiju, a zatim ga pustili da im pobjegne, došlo je do nekih kadrovskih smjena gdje je dvoje ili troje policajaca zarotirano, tj. premješteno u neke druge postaje. Nekoliko mjeseci nakon toga u „Jutarnjem listu“ mogli smo pročitati intervju s jednom korčulanskom ovisnicom koja je dilala heroin za korčulanske narko bossove. Iz tog intervjua jasno se vidi da je dilanje heroina na Korčuli nastavljeno i nakon slučaja Cvik i da je u tome duboko upletena i policija. Što Kirin poduzima po tom pitanju? Ništa!

4.) Korupcije u zemlji nije bilo nikad više, svaki dan u novinama čitamo o sumnjivim poslovima raznih poduzetnika, pa i političara. Kirin izjavljuje da policija zna točno gdje se što dešava, ali da ne mogu ništa jer nemaju nikakvih dokaza. Još jedna od genijalnih izjava ministra policije koja samo govori o tome kako policija nije u stanju ništa odraditi kako treba jer u njezinim redovima vlada totalno rasulo i da jedino što ovu zemlju drži da ne padne još dublje u ralje kriminala su upravo mediji koji svaki dan objelodane bar po jednu nezakonitu rabotu.

Post je objavljen 21.11.2006. u 09:41 sati.