Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Rvacka, Jamajka i Svecka = omladinska akcija svjecka

Danas sam cistila perzijske tepihe na poslu (umjesto da sam pobacala radio kroz prozor ko Jura Stublic). Sa kolegama Jamajkancem i Svedom. Bilo je divno, prasnjavo, tesko. Znoj se slijevao niz nasa salom i misicima poplocana ledja i kraljeznicu. Prasina se dizala ko za jednim konjem, dvoje magaraca i pola divlje svinje.

Rolali smo tepih ko netom napravljenu salamu. Okretali ga za 180 stupnjeva. Usisavali. Izravnavali. Puzali po koljenima po njemu. Tepali mu. Dragali ga. Saputali mu njezno. Tepih, fala bogu, brat-bratu iznosi sest sa 4 i po'. Tezi tonu jednu tesku. I sad rolaj ga ti ako mos'.

Kolega Jamajkanac u heklanoj poktosulji bijele boje. I zlacanom bling narukvicom od otprilike dvaejssedam kila zive vage. Kolega Sved se pojavio tek negdje pred kraj, u nekoj tanasnoj kosuljici, pokusavavsi sa svojim koscato-mrsavim rukicama kao nesto zarolat. Pomoc. Podignut. Ko da se naso u neobranu grozdju. Pih.

Sad dolazi red samohvale: kolega Jamajkanac i ja napravismo lavlji dio posla. Sve zarolasmo ko roladu sa punjenjem od marmelade sa marelicama; okrenusmo sve; izbacismo sve stolice, stolove i ostalu vrijednu kramu vanka. Krv i suze su tekle u bujicama. Grleni glasovi koji dopirase iz grla mog svemocnog bijahu kombinacija praljudskih krikova te neartikularanog zapomaganja. A kolega Jamajkanac samo naredjuje: Ho-ruk! Drzi tamo! Ne pustaj! Okreci! SAD! Stoj! Ne tako nego ovako! Pazi da se ne zabijes u sliku iza tebe! Dosta! Dizi! Spustaj! Primi usisavac! I tako redom.

A kolega Sved se usuljao negdje 15 minuta prije kraja. I ko fol je pomago. Reko nesto na kraju ko Jee, uspjeli smo! A, ne, ti si uspio!

Sad me bole ruke, ramena, prsni kos, prsti, skoro polomih dva najdulja nokta na prsticima mi rucnim. Ko radi ne boji se gladi. Definitivno se ne bojim.

Jebemti zensku emancipaciju, na sto smo spale, da tepihe rolamo!



Kolekcija mojih salica. Koje mi kazu di sam sve bila. Sad mi je opsesija kupovat one sa srcem i ljubavlju. I [love] NY/LA. Jer ja sam zena sa ukusom. A Dean & Deluca, tamo uvijek ostavim pamet kad dodjem u NYC. Navodno je i Basquiat tamo harao ko velik.


Post je objavljen 20.11.2006. u 21:55 sati.