Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maotze

Marketing

Hvala ti Zagrebačka televizijo

Nedjelja je za mene anti-televizijski dan, bolje rečeno bila je do jučer. Katkada bi sa zanimanjem pogledao "More" a odnedavno i CSI na RTL-u. To je otprilike to. Sve ostalo je repriza reprize ili kolotečina sranja. Navedena opservacija se odnosi na naše konvencionalne, zemaljske programe, obzirom da nemam ni kabelsku ni MaxTV. Šteta, jer uz brojne sportske kanale nedostaju mi legendarni Discovery i National Geografic. Lokalne televizije baš ne šmekam, štoviše užasno me živciraju osim u jako rijetkim trenucima. Jedan od takvih dogodio se sinoć i u potpunosti je promijenio moj odnos prema Z1 televiziji. Oni koji me poznaju potvrditi će da sam čovjek od principa, a princip je bio sve samo ne naklonjen tom kanalu. Užasno me živcirao onaj SMS prozor s ljubavnim prognozama na temelju imena i slične gluposti i zbog toga sam prekrižio Z1 na popisu kanala koji dolaze u obzir. Sve do jučer.

Odnedavno Z1 nedjeljom navečer prikazuje utakmice američkog nogometa. Sinoć, iza 22 sata, prenosili su dvoboj Dallas Cowboysa i Indianapolis Coltsa. Prijatelj mi je slučajno skrenuo pozornost i nisam si mogao pomoći, obzirom da američki nogomet nisam na televiziji gledao godinama. Utakmica je bila izvrsna, komentatori solidni u odnosu na ono što smo navikli slušati na ostalim programima. Štoviše komentari u američkom stilu doprinjeli su boljem ugođaju. Prvo poluvrijeme završilo je 0-0 i usprkos nekolicini solidnih poteza jedino što bih mogao izdvojiti bila je Dallasova pogođena vratnica (!) iz Field Goal attempta sa preko 40 yardi. Da stvar bude zanimljvija Dallasov pucač je bivši igrač Indianapolisa i klupski rekorder po broju pogođenih Field Golova. Obrane su bile čvrste s obje strane i yarde su se osvajale jako teško, uz blagu dominaciju Coltsa.







Drugo poluvrijeme donijelo je puno uzbudljiviju igru, tako da smo odmah vidjeli žestok pritisak Indianapolisa i prvi touchdown na utakmici. U međuvremenu su Cowboysi promašili još jedan Field Goal (uz neutješnog pucača kojem se sada ne mogu sjetiti imena) i trener je krenuo vikati na igrače. Čini se da je bio u pravu jer je njegova ekipa krenula agresivnije i sa nekoliko kvalitetnih probijanja kroz sredinu uspjeli su doći u priliku za polaganje i uspjeli poravnati. Indianapolis je uzvratio čvrstom timskom igrom, žestokim probijanjem i nekoliko izvrsnih dodavanja od kojih je jedno završilo polaganjem što je rezultat dovelo na 14-7 za goste. Tada se bude Cowboysi i konačno pokazuju čvrstinu u obrani i uspješno zaustavljaju gostujuće probijače a s nekoliko brilijantnih varki i ulaza quaterbacka vraćaju se u utakmicu i na kraju i pobjeđuju. Dinamično, žestoko, na mahove brilijanto. Jednostavno nisam mogao skinuti pogleda s ekrana usprkos tome što je prošlo 1 ujutro a ponedjeljak radni se neumoljivo bližio.







Svaka čast Zagrebačkoj televiziji, popularnog naziva Z1. Prenošenjem utakmica američkog nogometa omekšali ste moje srce i uspjeli doći na listu omiljenih. Od sada ću češće gledati što prikazujete jer se možda u moru idiotskih reklama, mamipara i sličnih gluposti krije nebrušeni dragulj poput ovoga. Opet sam se uživio u čar američkih sportova i shvatio koliko mi nedostaju nekadašnji NBA prijenosi na HTV-u. Hvala vam još jedamput Z1 i molim vas da razmislite i o baseballu, iduće godine kada počne sezona. Siguran sam da ne bih bio jedini koji bi nestrpljivo čekao pred ekranom. Ako sam pretjerao s fotografijama oprostite ali nisam si mogao pomoći. Jednostavno sam još pod dojmom. Uživao je trener Dallas Cowboysa u sinoćnjoj pobjedi a i ja s njim.



MaoTze



Post je objavljen 20.11.2006. u 12:34 sati.