Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jja

Marketing

Simulacija seoske idile...

svasta se moze raditi za vikend, recimo ovo:

, upad oko 3-5 eura, klopu ponesete od doma jer cete na divnom friskom zraku dobiti apetit, izvucite se ispred monitora i ispred stednjaka i daske za peglanje i uzivajte....
Zamislite malo selo izvan grada, zapravo selo-muzej na otvorenom, kucice iz cijele drzave posebno restaurirane i transportirane, po pitomom puteljku se secu ovce, koze, kravice i konji – raj za gradsku djecu. Organiziraju krijesove, Erntedankfest http://de.wikipedia.org/wiki/Erntedankfest, Bauernmarkt gdje se mogu kupiti prefine domace kobasice i sira i jos toplog kruha i na neku od mnogih livada u nesporednoj blizini rasprostrijeti pikinik-deku i uzivati. Ili otici u 2-3 odlicna restorana s izdasnom domacom klopom na gl. seoskom trgu. Ili posjetiti nekoliko odlicnih etno-muzeja ili posjetiti pekaru i jednu jedinu radnju, naime onu lokalnih drvodjelaca i kupiti neku od predivnih igracki. cerek
Jeftiniji su neko elektricne gluposti u gradu, podupiremo stare zanate i ucimo djecu da i osim plastike i plisa ima jos materijala i formi.





Organiziraju cijelo ljeto radionice za klince, mozete vidjeti kako se pece domaci kruh i sudjelovati (i klinci i odrasli odusevljeni!) vidjeti kako se na tkalackom stanu radi tkanina, probati i sami, ma prava Zeitmaschine, vidjeti kako se to radila piva prije 100 godina.


Moj savjet, otici tamo na bozicni sajam, kad padne prvi mrak i potleusice zabljeste, kupiti salicu kuhanog vina i uzivati svim culima...mozete gledati kako se rade keramicke zdjele, a kad se odvazite i sami sebi napraviti jedan unikat.




















Borata sam vidjela sinoc, eto ili ja nemam smisla za humor ili ga nema on. Naime polomio se od smijeha, a film je isao kao samo radi mene gledati, a ja sam izasla iz dvorane s mislju - i za ovo sam ja zapravo jos i kartu platila?! Iako me bije glas da se palim samo na zesce viceve, ovo je ...ne znam, recimo jedna od najbolji knjiga mi je 11 lekcija crnog humora i bas je ono...biblija crnog humora. Ali ovaj film ne da nije humoristican nego je jadan. Barem meni.


Tak, ja sad odoh po drugi put gledati , preporucam! Znanost na malo drugaciji nacin, preporucam svima otvorenog duha!

Opaska: ovaj tekst sadrzi 16 fotki + 2 reklame.

Post je objavljen 20.11.2006. u 08:33 sati.