Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Romantika je... pire od krumpira

Izgleda da imadem retardirano poimanje rijeci romantika. Obicno o tome razmisljam dok mahnito cistim kupaonu (ribam kadu i slicne predivne i veoma zanimljive stvari) jer mi samim ciscenjem i ribanjem mozakcina (augmentativ za mozak po mome) atrofira gore nego sto su valjda ikad atrofirale zile Serge Gainsbourga.

Uostalom, nikad bas i ne dozivih tradicionalno znacenje romantike, dabogda tako i ostalo. Ruze, cvijece, ostali korov, blablabla, falatiboze, nitko mi dosad jos nije poklonio (osim kad sam davala otkaze na raznoraznim poslovima pa bi mi ljudi kupili po buket, kao ajde de, odlazi i to). Cokoladu i ostale bombonijere, raznorazne dijamante i bisere isto tako - nula bodova (vrijedi ona stara da se ne bacaju biseri pred svinje). Sto mi takodjer nikad tesko nije palo (s Marsa). Mislim, sto rec ako ti netko takvo nesto pokloni? O, hvala, mucica draga, bljuc, muc, tuc? Mrs tamo! Odvratno zvuci, ali kakav izraz, takav govornik (tj ja).

Mozda je to samo odraz moje bapske isfrustriranosti, stono bi se reklo (baba sam, a jos da vidis i moje frustracije, eheee, nema im kraja). Jer da mi je to itko ikad napravio, naravno, ja bih samo poklekla bez ikakve borbe, jer da kakva sam ja to zena, pa svakoj zeni to laska. Ajde molim te, pa necu valjda da budem Svabo u vlastitom filmu! Istinabog da imadem ljigavu romanticnu tamnu stranu koja se manifestira u velikim kolicinama dok slusam, recimo, njega (i ne znam kako se sad moze ovo odvijat u New Yorku, ima originalna londonska verzija koja puno vise odgovara jerbo to je quintessential London song, ah, brljam). Ali brate mili, ne vidim se ko zensko koje guguce poput ocerupane golubice na bukete, zlatne narukvice, vecere servirane na Wedgewood porculanu.

Eto sto smatram izuzetno romanticnim - kako je bivsa osvojila Perry Farrella: tutnula mu u ruke komadic papira na kojem je pisalo instant pire. Oliti na originalu instant mashed potato. Pa si sad misli. Ma da mi to netko napravi, ne da bih ga vjecno obozavala, nego bih mu svaki dan sarmu kuhala bez da ga otrujem, peglala mu gace (ali ne i potkosulje), te trijebila dlacetine pincetom po ledjima.

Ali ipak, imadem jednu majusno-minornu manu: Burt Bacharach. Uopce nisam kontradiktorna, a, ne!

Ucenije koje je naravno (odnosno, vise poznatno u narodu kao naravoucenije): ne treba se petljat sa mnom. Treba me otpetljat.





Post je objavljen 19.11.2006. u 15:30 sati.