Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/redpen

Marketing

Stranačke vojske

Postrojio Sanader, baš u maniri vrhovnog zapovjednika koji to nije, „svoje generale“ u velikoj konferencsali središnjice HDZ-a na Trgu žrtava fašizma. Hadezeovi generali (od kojih mnogi to uopće nisu) su se vojnički spremno odazvali i javili na raport te izvršili svoju zadaću prema domovini, odnosno stranci, odnosno svome vođi i potvrdili vasceloj javnosti da je državna politika na kursu za koji su se oni borili i da nitko osim HDZ-a nema prava govoriti koji su to interesi branitelja i kakve stavove branitelji imaju zastupati u javnosti.
Odgovor je to na bezobrazno i drsko otimanje od strane neprijateljskog SDP-a jednog od njih. Otkud samo drskost toj nebraniteljskoj stranci da ima Savjet za branitelje i još da su za predsjednika izabrali jednog od onih pravih generala, jednog njihovog. Da su još stavili nekog generala koji je u HV došao nakon dugogodišnjeg školovanja i karijere u JNA kao što je onaj izdajica Tus ili još gore Špegelj to i ne bi bila pljuska tim pravovjernim nosiocima velikog broja čvaraka na epoletama nego su postavili jednog koji je 1990. bio NKV radnik sa perspektivom da u dogledno vrijeme postane VKV, znači istinskog, „pravog“ generala, a to se jednostavno ne smije dozvoliti.
Postrojavanje uspjelo, poruka poslana! Jedini pravi general je hadezeovac general. Ako pravi hrvatski general nije prošao pravi hrvatski ratni put, što on ima govoriti koja su prava branitelja i koliko tko ima dobiti dionica za svoje braniteljske bodove u braniteljskom fondu. Samo oni koji su prošli zacrtanu vojnu karijeru: učlanjenje u HDZ, podjela oružja samo među svojim stranačkim drugovima, zatim ekspresna obuka, pa dekret o unapređenju u bar pukovnika iz čina desetara koji su stekli u mrskoj JNA, pa čekanje do nekog nacionalnog praznika da se konačno svi pomaknu za čin ili dva unaprijed da bi se došlo do generalskih čvaraka. Tko nije prošao taj ratni put, kako on može znati koji su problemi prosječnog branitelja? Nikako!
Da se nisu odazvali pozivu svog vođe kakvi bi to ljudi bili? Kakvi nezahvalnici? Oni dobro znaju kome su dužni za svoje činove, dobro oni znaju da su unaprijeđeni po jedinom ispravnom načelu koje može vrijediti za vojsku u nastajanju, temeljem svoje partijske, pardon stranačke iskaznice na kojoj je samo dvoznamenkasti broj, što će reći da su se među prvima učlanili, pa je red da među prvima postanu generali ili bar brigadiri, pa do prvog sljedećeg državnog praznika (sad ih stvarno imamo dovoljno, pa se kraće čeka u redu) kad i na njih dođe red za generala.
Inače, da se razotkriju kao stranački generali bilo je potrebno samo da SDP vrbuje jednog njihovog, pa da se upali crvena lampica za opasnost prvog stupnja. Pomogli su još malo i oni što ih se HDZ odrekao ili oni njega, nisam siguran, pa moraju osnivati stranku istinskog HDZ-a, valjda onog koji je njih unaprijedio u generale, a ne ovog koji se kao transformirao. Time se Hrvatska uspješno kreče prema uzornoj, istinskoj demokratskoj državi u kojoj djeluju i funkcioniraju demokratske stranke poduprte s boka sa vojnim krilima kojima su na čelu generali i koje na demokratskim principima spremaju svoje ljudstvo za predstojeći izborni boj. Pa tko živ, tko mrtav, odnosno tko preživi njemu glavna nagrada – premijerska fotelja na Trgu Sv. Marka 2!


Post je objavljen 16.11.2006. u 20:36 sati.