Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vilenjak

Marketing

Kako je Vilenjak branio Hrvatsku

Prije sedam dana mi je na kućnu adresu stigla braniteljska iskaznica. Danas sam, međutim, doznao da ona donosi, među ostalim povlasticama, i pravo na braniteljsku mirovinu.

Sumrak pameti.

Istina i Bog, ja sam proveo skoro dvije godine u uniformi HV, najprije kao ročnik, a potom kao mobilizirana osoba. Sticajem okolnosti (povreda lijevog plućnog krila zarađena u civilstvu) nisam, međutim, proveo niti jedan dan na terenu, ne računajući dva službena puta u okolicu Zadra koja bi se uz veliko navlačenje mogla tretirati kao boravak u zoni ratnih djelovanja. Sve sam to vrijeme održavao računala i gradio (uglavnom neupotrebljive) databaze. Igrao Civilizaciju 1 i lovio mr.dr. za sisu.

Budući da sam raspolagao službenim pečatom i katalogom urudžbenih brojeva, mogao sam, da sam htio, sebi izgraditi kakvu god virtualnu vojnu karijeru i već se odavno umiroviti. Prof. Kangrga i njegova Etika imali su, ipak, preveliki utisak na moj mladi um pa sam se od toga ipak uzdržao.

Vlada koju vodi onaj nesretni trgovac porno materijalom je, ipak, u svom nastojanju da se uliže što širem krugu građana, preskočila moje etičke zasade i naprosto mi dekretom udijelila braniteljske povlastice.

Među njima i minimalnu mirovinu od 2300 kuna. Moj otac, koji je zadnjih 19 godina svog staža bio direktor u državnim firmama, ima 1900kn (zbog staža u Herceg-Bosni).

A možda da se umirovim? Odem ujku na Banovinu, u svoju trećinu kuće, počnem pecati i, kao svi branitelji u našoj obitelji, hraniti se praksitenima i rakijom?

Možda bih tako lakše došao do gnoze? Vlado, hvala. Laku noć.

Post je objavljen 16.11.2006. u 16:05 sati.