Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skrotum

Marketing

Srpska Narodna obrana u Kanadi

POZDRAV SRBIMA NA KOSOVU I METOHIJI

SA 61. SRPSKOG DANA U KANADI I VIDOVDANA

NEDELJA 25. JUNI, 2006 U NIJAGARA FALSU

POZDRAV BORE DRAGASEVICA,

PREDSEDNIKA SRPSKE NARODNE ODBRANE U KANADI



Draga nasa mucenicka braco i sestre, veliki srpski mucenici koji ostadoste da svojim golim zivotima cuvate amanet Kneza Lazara, Milosa Obilica, i svih heroja koji polozise svoje zivote na Kosovu Polju 1389. godine za veru pravoslavnu i slobodu srpskog naroda.

Pet vekova je Srbin camio u turskom ropstvu – ali nikada nije izgubio veru da ce jednom sinuti sloboda. Posle 5 vekova turskog ropstva, osveceno je Kosovo na Kumanovu 1912. godine. Tada su srpske trupe usle u oslobodjeno Kosovo i Metohiju, ne sa oruzjem vec sa litijama, predvodjeni komandantom 3 armije, generalom Bozom Jankovicem, predsednikom Srpske Narodne Odbrane u Srbiji.

Nazalost, sadasnja geopoliticka situacija u svetu uperena je protiv interesa srpskog naroda – a posebno protiv interesa srpskog Kosova i Metohije.

Draga braco i sestre nase, mucenici i junaci 21. veka. Generacije Srba od Kosovske bitke do Kumanova 1912. godine NIKADA nisu izgubili nadu da ce jednom srpskom narodu sinuti sloboda, koja se obistinila bitkom na Kumanovu. Srbi za vreme petvekovnog ropstva NIKADA nisu izgubili nadu niti je njihova vera oslabila da ce jedno srecnije pokoljenje osvetiti Kosovo. Vi svojim zivotima garantujete da su Kosovo i Metohija SRPSKA postojbina. Bez obzira sto su se svetski mocnici udruzili da nam otmu Kosovo i Metohiju, KOSOVO JE SRPSKI JERUSALIM! Mogu svetski mocnici privremeno oteti nasu svetu zemlju, Kosovo i Metohiju, ali sto nas narod kaze: OTETO JE PROKLETO!

Vi cete svojim cvrstim stavom i nepokolebivom verom prebroditi sadasnje teskoce i progone kojima ste izlozeni svakodnevno na Kosovu i Metohiji. Pravda je spora ali dostizna. Okupite se oko svoje Crkve, oko svoga heroja i mucenika, Vladike Artemija, i ostanite na braniku “srpskog” Kosova i Metohije.

Nase molitve Gospodu da u gigantskoj borbi protiv sila zla, izdrzite i ne pokolebate se – na kraju ce uroditi plodom. I ako zbog svetskih mocnika privremeno izgubimo nase sveto Kosovo i Metohiju, ako nam otmu ocevinu i dedovinu, sve sto je OTETO JE PROKLETO! Svevisnji ce uslisiti molitve vaskolikog Srpstva.

Sa 61. Srpskog dana i Vidovdanske proslave u Nijagari, nedaleko od bucnih Nijagarinih slapova, saljemo vam pozdrave, ljubavi, nade i utehe da u borbi za ostanak na Kosovu i Metohiji budete cvrsti, sto su vasi preci bili od Vidovdana 1389. godine do danas. Gospod ce blagosloviti vasu herojsku borbu i resenost da sacuvate svetu srpsku bastinu.

I mi, iz daleke Kanade, molimo se Gospodu, Svetitelju Savi, Svetom Caru Lazaru i Svetom Nikolaju Zickom i Ohridskom da vam podare snage, volje i resenosti da ostanete na braniku srpstva. Samo sloznim i zajednickim bratskim radom pod okriljem vaseg herojskog Vladike Artemija pobeda ce doci. Vladiko Artemije sveti, blagoslovi!

Bora Dragasevic

Predsednik

Srpske Narodne Odbrane u Kanadi

Post je objavljen 16.11.2006. u 11:53 sati.