Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pantera2you

Marketing

Frenkensteinova mlada...

Koliko puta mi se dogodilo da mi je netko ukazao na svoje fizičke „nedostatke“. Srela sam se s tim podosta puta, ali mi nikada nije bilo jasno zašto mi se to daje na znanje. Ja ionako te nepoželjne(što se njih tiče) fizikalije ne primjećujem. Meni to jednostavno nije važno. Za mene su to znakovi koji određuju nekoga i čine ga posebnijim od onog drugog. Poput otiska prsta- neponovljivo i jedinstveno. Da ne djeluje kako je miss Pantera sva fina i oblikovana prstima samoga Michelangela Buonarottia, ona će tu sve lijepo servirati. Tko zna, možda se na kraju uplaši same sebe i odluči se podvrgnuti estetskom zahvatu. No dobro, to neće jer nema love za to, ali da ima… eh!

Odakle da krenem? Možda najbolje od vrha!

1. u nekim ranim godinama okušala sam se u sinkroniziranom „plivanju“ i pokušavala izvesti predivnu piruetu, ali me zaustavila gornja površina hrastovog stola u kući mamine prijateljice. Rub stola bio je rezerviran samo za mene!!!! Danas to izgleda tek kao bora kada se namrštim. Tek poneki detaljisti primijete i upitaju: A kaj ti je to?

2. drugi ožiljak na bradi u obliku križa zarađen je prilikom ludovanja u štramplama sa sestričnom na skliskom parketu i pokušaja uspješne izvedbe prvog čina Labuđeg jezera! Nitko mi na kraju balade nije pljeskao!Još danas se sjećam kako je izgledalo i boljelo šivanje!

3. nikada nemojte dozvoliti djeci da se spuštaju po rukohvatu od stepenica. Da, naravno, pala sam s 3 metra visine na lice! Nosila sam naočale i imala aparat za zube u ustima. Podsjetnik tome su šavovi na usni koje vidim i osjetim samo ja, ali su tu. Na dan kada mi je rodbina dolazila u posjet svi su stali ispred kuće i nisu se ni mrdnuli kada su mene ugledali onak plavu, krvavu i isprebijanu!

4. par malih ožiljaka prilikom pada na skliskim pločicama na koji je netom prije pala čaša i razbila se u milijun komadića. To je kao mapa s blagom…

5. jako sam voljela kao mala spavati na desnom boku i u debilnom položaju svaki put „isprefrknula“ uho! Mama mi je to bezuspješno lijepila flasterom da bi ispravila maleno uho! Uho više nije tako malo, nije ni klempavo, ali ipak mrvicu odaje kako je nekada izgledalo.

6. zubi!!! Ajme! Pantera nema jednu dvicu tako da joj je raspored očnjaka malo zeznut! Iako to nitko ne primijeti sve dok im ja to ne kažem. Pantera ima i mliječni zub! Još uvijek! Kojem je vrijeme da ispadne van. Vidim i sama da mu je istek roka trajanja jako blizu! I znam da me onda čeka još jedan most i još par tisuća kuna u ustima! Bemu, ja skoro pa ko Million Dollar Baby! Ok, o tome budem kad dignem drugi kredit!

7. ako nekaj mrzim, ali ono, stvarno mrzim, onda je to depilacija! Sjela sam ja par puta i očupala se onak… ko da čerupaš kokoš, ali nema više!!!! Britvica može, ali čupanje više nikad!!!! Lako je nekome tko je visok kao svaka normalna prosječna žena, ali ja sam preko 180 i moje noge su skoro 2/3 tijela… Možemo množiti i zbrajati i doći do izračuna koliko je veća moja površina kože od ostalih dama!

8. britvica može biti ok! Bezbolna! Dobro, isušiš kožu, svrbi, pika, ali to nije najgore. Najgore je kad ti buraz donese britvicu i veli: Mala, ovo mi je dao frend. Ja već imam dosta toga, a znam da ti izbrijavaš noge pa možda ti treba. Britvica je super! Američki proizvod! Ma, mrak! Ja oduševljenja, konačno nekaj s čim povučeš jednom i stvar riješena. I onda… Nije meni jasno za kaj je ta britvica napravljena? Jesu to Ameri smislili da bi se žene zaklale ili da bi obrijale noge??? Kada je najednom izgledala ko da se u njoj odvijalo kolinje! Izrezala sam se cijela! Bacila sam je gore na policu i od tamo me i dan danas gleda! Neka te!

9. voljela bih da imam malo manje mišića i da se moja sportsko-vanjska definicija malo ublaži.

10. želim tanje usne jer na ove ne mogu nanijeti tamniji ruž, a da pritom ne izgledam kao da me netko s letvom izlupao po ustima.

11. želim veće sise, manje dupe i… duuuguuu kosu…

12. zadnje vrijeme me ten zeza i čini mi se da od onog lica ko dječja guza polagano ulazim u pubertet!

Ima još ponešto… ali to znaju ipak samo rijetki…

Pročitavši sve ovo učinilo mi se da ćete pomisliti da je Pantera Frenkensteinova mlada! Ne uplašim se ja kada se pogledam u ogledalo. Nekad si čak i namignem…

Htjela sam reći… to sve čini mene. Zbog svega toga sam ja upravo ja! Zbog svih tih tuđih malih „mana“ ja doživljavam ljude na najposebniji način na svijetu! Zbog toga ih volim… Zbog toga su jedinstveni…


Post je objavljen 16.11.2006. u 10:09 sati.