Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ketcha

Marketing

[stare novine..]

epo si kontradiktornost ovog naslova samo je odraz moje realnosti!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Premorena.

Neki dan mi je kolegica komentirala kako imam dobre starce kad trpe moje dugogodišnje studiranje. Mrzim takve komentare - ne zato što to nije istina pa me ljuti već zato što je priglupo komentirati ičije odabire. Znam ja da su moji starci predobri i bez da me netko na to podsjeti! Zahvalna sam na svemu što mi pružaju i poštujem sve njihove odluke. Dužna sam im prije svega intelektualno (jer očekuju da ću i ja nakon 4 generacije u familiji imati diplomu) a onda i materijalno (što se nadam da ću im u njihovoj starosti sve vratiti). Moj odabir je bio arhitektura koju volim od kad znam za sebe. Volim ju i gotovo i sebe ne vidim ni u kojoj drugoj sferi. No, svakodnevno zbog te iste ljubavi plačem, ne spavam, umirem od strašnih migrena i dok se žalim tim svojim istim roditeljima uvijek dobivam isti odgovor : " Sine guraj dalje, naspavaj se i gotovo." Dakle, ovdje gdje jesam sam zbog njih ma koliko god to trajalo samo da postignem svoj dječji san.

Stoga, na svom blogu Crvenoj pertli i njegovom popisu dodajem još jednu osobnu vrijednost - POŠTOVANJE! U životu je to jako velika i bitna vrijednost! Prije svega treba poštovati sebe! A to znači - u životu treba stvoriti cilj kojem ćemo težiti, u životu treba držati do sebe, u životu treba cijeniti sve što nam je on priuštio..!Poštovanje ne znači da moramo imati nešto najbolje i najveće (pr. auto) već da znamo što smo i gdje smo! Svakome od nas trebaju stavovi zbog kojih ćemo drugima pokazati da poštujemo sebe, a ne dopuštati da nas netko drugi zbog pomanjkanja istih gaze!

Mene nije strah suludih komentara da ću biti loš arhitekt jer tako dugo studiram i imam trojke, jer zašto bi? Bar sam imala vremena stvoriti stavove i kad me neki profesor gazi da ga ja pogazim još više i jače!!!!!

Naravno, u poštovanju ne treba zaboraviti i na druge!!!!!!

kisses


UPDATE

Da nebi krivo protumačili - mene je teško uvrijediti i osoba sam koju ne zanimaju tuđi stavovi o nečemu što je "moje"! Poštujem sebe i sve "svoje"! Zato i mislim je poštovanje jako bitna osobna vrijednost osim znanja, morala, ljubavi..i da ne nabrajam!

Post je objavljen 15.11.2006. u 20:28 sati.