Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Izbačena iz Mesićeva ureda pod optužbom da je luda


Jendris_Jelesic_Bosanska
Nekad jedna od najbogatijih Zagrepčanki Ana Jendriš-Jelesić u svojoj bivšoj kući u Bosanskoj ulici 54 u Zagrebu


Nije odvjetnik Ivan Jurašinović prva osoba kojoj je predsjednik Stjepan Mesić preporučio Vrapče, odnosno nazvao ga luđakom. Umirovljena odvjetnica Ana Jendriš-Jelesić koju je hrvatski predsjednik primio u kolovozu 2003. u Uredu Predsjednika na Pantovčaku kao svoju suradnicu iz prve predsjedničke kampanje i prijateljicu svojih prijatelja Žarka Pavline i Marijana Ceraja, nakon Mesićevih optužbi (pred savjetnicima Ivicom Maštrukom i Željkom Bagićem te djelatnicom Ureda Sandrom Krvavicom) da je luđakinja izbačena je skoro naglavačke iz Predsjedničkih dvora.

Mesic_Jendris_Jelesic
Ubrzo nakon brzojava iz Ureda Predsjednika umirovljena odvjetnica Ana Jendriš-Jelesić bila je primljena kod predsjednika Stjepana Mesića


Izbacujući ju iz Ureda predsjednik Mesić joj je govorio da bulazni o njihovoj gore spomenutoj povezanosti, da se oni uopće ne poznaju i da je sve što ona govori posljedica tumora na mozgu. A ne samo da su se poznavali, zar ste naivni pa mislite da bi iz Ureda slali brzojavima pozivali luđake da se susretnu s Predsjednikom, već su bili i obiteljski prijatelji. Predsjednikova supruga Milka Mesić bila je posebna gošća na zaručničkom slavlju koji su u početkom 2001. u Umagu priredili predsjednikov prijatelj Marijan Ceraj i Ana Jendriš-Jelesić.

Za sudbinu jedne od nekad najbogatijih Zagrepčanki već se zanimaju i određene međunarodne institucije. Osobito su im je zanimljiva uloga hrvatskog predsjednika u njenom slučaju. Kako smo vidjeli, predsjedniku Stjepanu Mesiću nije strano u neugodnim situacijama po sebe ljude proglašavati luđacima. Slučaj umirovljene odvjetnice potvrđuje i predsjednikove tvrdnje izrečene odvjetniku Jurašinoviću da su hrvatski liječnici poznati u zbrinjavanju luđaka.

P.S. Ranije objavljeni postovi:

Ana Jendriš Jelesić: Gospodin Peratović mi je spasio život!

Slučaj umirovljene odvjetnice Ane Jendriš Jelesić (2)

P.S.S. Odvjetnik Ivan Jurašinović za kojeg u današnjem Globusu piše da u francuskoj zastupa žrtve etničkog čišćenja u BiH protiv Momčila Krajišnika i Biljane Plavšić već sljedećeg tjedna mogao bi posjetiti Zagreb povodom tužbe protiv hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića. Mark Cigoj je u Globusu napisao da Jurašinović u kontaktima s Krajišnikom i Plavšićkom nije doživio neugodnosti kakve mu je prouzročio hrvatski predsjednik. Kako neslužbeno doznaje 45 lines još nije izvjesno koji će odvjetnički ured u Zagrebu Jurašinović odabrati u najavljenom postupku protiv Stjepana Mesića.


Post je objavljen 15.11.2006. u 23:50 sati.