Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/foreverwithyouinmyheart

Marketing

Mir u svijetu???

Image Hosted by ImageShack.us

Gledam ja sad televiziju i vidim kaj sve reklamiraju i to bi bilo čisto OK da u svim tim reklamama nisu anoreksične manekenke s minicom koja im ne pokriva guzicu. Mislim, koga te reklame potiču na kupovanje? Muške možda još i da, ali ja sigurno ne budem kupila neki prizvod zato kaj je na njegovoj reklami Miss Univers!
Postoje izbori ljepotica kojekakvih naziva: najljepša gospođa, model, sportašica... Takve bi smo izbore slobodno mogli zakonom zabraniti. No pazi sad ironije! Svi, pa i neke feministice, vole to gledati. Nije važno što u tom trenutku komentiraju, važna je zabava. Ja to ponekad pogledam, većinom da sutradan s frendicama mogu prokomentirati kako je jedna premršava, kak ova druga ima kretensku frizuru, a kak ova treća ne zna nositi visoke pete, pa je na pozornici pala i razbila si nos :)
Znate kaj se pitam svaki dan? Kaj zapravo te jadne cure mogu reći o svom karakteru kad im treba pet tisuća krugova po pozornici da bi se na kraju došetale do žirija i glupavo nasmješile? I onda žiri počne postavljati bedasta pitanja da na neka od njih smisleno ne bi mogla odgovoriti ni Sharon Stone! Jedini pravi i iskreni odgovor na pitanje što krastorice žele u svom životu bi bilo udati se za nogometaša, roditi mu jednu malu curicu, a zatim ostatak života provesti u kući pijuckajući koktele dok se dadilja brine za njezino dijete, a muž joj naganja loptu po svijetu. No, one umjeto toga odgovore da žele MIR U SVIJETU! Ne daj Bože da neka od njih stvarno kaže što stvarno želi jer bi time nezapamćeno osramotila ove sofisticirane izbore.
S druge strane, uopće mi nije jasno kaj bi te cure trebale raditi što se zalaganja za mir u svijetu tiče. Možda da cijelog života prikupljaju novce (iz tuđeg džepa) za gladne u Africi? Ili pak da svoj život posvete proučavanju neke smrtnosne bolesti? Stvarno nemam ideju kako bi neka ljepotica od 18 godina koja još nije ni završila školovanje mogla učiniti na nacionalnoj razini (a još manje na svjetskoj)!
Dakle, zašto imamo te izbore? Zašto trošimo novce na organiziranje izbora na kojima se okupljaju kosturi odjeveni u kupaći kostim i krpom oko struka? Zašto one upoće odvezuju tu krpu pred žirijom? Da oni vide koja ima ravniji trbuh, skladnije bokove...??? Zašto ne bi smo novce od tih izbora uložili u nešto drugo?
Stvarno mi nije jasno.
Ali...tko mene šljivi!

Post je objavljen 15.11.2006. u 10:23 sati.