Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angelino

Marketing

SluzBenjaK-CA, PA, DE, MD, DC, NV, CA

Evo narode vratio sam se sa sluzbenjaka. kako je bilo pitate? nelose, hvala.
Otisao sam prosle nedelje uvecer i odma u baru na LAX-u, onako slucajno se zapio, taksi me pokupio iz hollywooda i dosao malo ranije nego sto ja inace dodem(uvijek sam zadnji koji ulece, cak nekada me i moraju prozivati preko razlasa-uvijek fun kad mi ismasakriraju ime pred 1500 ljudi, a sve prave se pristojni). Posto nisam imao sta radit, odem u knjizaru, maznem grishamovu najnoviju i zavrsim u baru, mislim ajd idem jedno pivce popit, sta drugo. to jedno mi super sjelo, pa mislim ajde jos jedno, pa i to mi dobro, pa mislim u jebemti svejedno kompanija placa, idem jos jedno drmnut i tako sam dobro nazujen uzletio. Kad sam sletio u philladelphiu neispavan u 4 ujutro i sjeban vremenskom razlikom, daduse mi jebenu kiu u rent-a-caru i kaze mi zenska, stavila sam ti strugalicu za snijeg u gepek, na sto je ja naravno pitam, a za sto je to. Prvi dan u Philliu obavio sve turisticke duznosti, liberty bell, independence hall, rocky stepenice, 76ers arenu i sve je to zgodno, no nisam osto toliko odusevljen gradom. Niko nigdje ne vozi pa sam morao platit $13 da sparkiram kiu u nekom parkiralistu pored africkog muzeja jel je to bila najeftinija cijena. I tako ja sa guidom, kamerom i udobnim patikama projurio gradom i sve vidio of 9-7 i nazad u hotel. Jedino sto me je stvarno impresioniralo je soba u kojoj su dedaci potpisali declaration of independence, sav namjestaj je jos uvijek tamo, raspored stolica je isti, penkala, stolovi, sve ko da su se digli prije 10 minuta. kako je reko jedan stari dedica vodic, "ovo je jedna od najvaznijih soba u kojoj cete se ikada naci", s cim sam se ja potpuno slozio.
"If a nation expects to be ignorant and free," napisao je Thomas Jefferson 1816., " it expects what never was and never will be."
Mitinzi i treninzi odrzavali su se jedno pol sata sjeverno od grada, tako da nisam iso svaki dan nazad. u utorak imali prvi trening, i sve ono isto idemo igrati ice breaker igrice, kao ono koje je najdalje mjesto u kojem si u zivotu putovao (jedan frajer reko vegas!!!!), do gdje mu do vraga dode ervatska.
Navecer u utorak smo isli na sluzbenu veceru u jednu lokalnu belgisku pivnicu, iliti belgiski pub i tu je pocelo sve...kompanija je imala otvoren racun i uz vrlo dobru hranu pio sam nevjerovatna (i skupa) belgiska i engleska piva. I kad kazem tu je pocelo sve,mislin na cinjenicu da sam se upoznao sa kolegama iz britanije, jedan englez, jedan skot i jedan welshanin!!! zamislite vi taj trio...oni su isto bili na trainingu, istoj zgradi no ne i sobi ko i ja, ali vaznije isto su bili na firminom budgetu. i tako balkanac, 3 britanca, 2 cure iz toronta i jedna fine amerikanka iz orlanda sjeli za isti stol, i dok su se svi pokupili kuci u 9 i kompanija zatvorila racun, mi ostali dok se nije zatvorio bar. pita mene glavni sef jel si ti ok da ostanes, i ja pametan odgovorim sta ok, ja vozim!!! dakle sef koji me upoznao tek prije 12 sati me gleda mrtvog pijanog i brine se, a ja mu odgovaram da ja ne samo da vozim sebe nego i curu iz orlanda! odlicna prva impresija.
i tako britanci, ja i cure postali neradvojni i tu noc sam se tolko napio da ne pamtim kad me zadnji put tako glava bolila ujutro.
Kad smo dosli u sobu ja se srusio u krevet potpuno obucen i probudim se ujutro, kad ono 2 poruke na hotelskom telefonu. tko mu to moze biti? Riba iz Orlanda me zove u pol 3 ujutro, mrtva pijana i ostavi mi 2 poruke kaze da ne moze spavat i da oce hang out i da dodem u njenu sobu, a ja romeo hrcem u demperu 10 cm pokraj telefona kojeg nisam cuo...dva puta.headbang
Ujutro uopce nije bilo ackward!
U cetvrtak sam ih odveo u grad (jel su svi naumili cumit u hotelu cijeli tjedan, britanci nikad nisu bili u us and a, ali svejedno to ih nije bas previse motiviralo da vide grad!), rittenhouse square u philly i bili smo u jednom od najotmjenijih restorana u kojima sam ikad jeo. nas 7, svako sa na neogranicenom budetu, fino vino curilo je u potocima, ja sam jeo sabljarku, deserte, i ostale preskupe/precjenjene poslastice i pizdarije. i isto tako smo se razbili kao u utorak, a ja sam vam bio pijani vodic i vozac...super kombo. "na vasu lijevu stranu vidite franklinova jajca". opet sam ih odveo u jednu poznatu belgijsku pivnicu, narucio im pivo koje je uvezeno iz belgije specialno i eskluzivno samo za taj pub Monk's Cafe i koje se nigdje drugdje u svijetu ne moze naruciti...naravno svi su pali u nesvijest odakle ja to znam. Da bi uzvratili uslugu, welshanin meni kaze, pazi sta cu vam sad amerima narucit, past ces u nesvjest, i naruci leffe! ideja je bila dobra za amere, no ne i za mene, pa sam ga dobro ismijao. (inace ja sam ga cijelu noc zvao englezom, a on mene srbinom). naravno svi mrtvi pijani, ja borat, vicem high five, very nice, 4 stranca, 4 druga akcenta, svi lokalci nas gledaju koji nam je kurac i krste se. Inace skota nisam mogo razumijet pijan ili trijezan, frajer prica brzo i svaku trecu sam kuzio i samo kimao glavu, bloody wanker.
Na putu kuci vozim ih ja, oni svi pozaspali na straznjem sjedalu, orlando chick do mene i ja ih sve pitam, kad ste zadnji put bili u autu sa hrvatom majku vam, na sto skot pocne skandirat "prsho, prsho". avantura ko u prici. tu noc nisam zaspao u svojoj sobi...
u petak sam isao za d.c, besple auto, besple gas, sto da ne? i jos me je vise razocarao nego philly. grad mi nije uopce nesto, bijelu kucu mozes vidjet najblize sa 200 metara, sve sivo, tmurno i hladno. cijeli grad i sve znamenitosti vidio sam u jedno popodne. Bilo je zanimljivo vidit congress par dana nakon velike smjene vlade.
d.c je zelen, puno parkova, malo cak i vuce na osijek, no sve mi to izgleda kao kopija pariza ili chelsea. Postoji jedna engleska dekadentna uzrecica koja kaze:
Osim Londona i Pariza sve ostalo je pejzaz (landskape). Izgleda da je tako i s Philly i DC.

Na putu nazad iz dc za philly aerodrom, takva je kisa pala da sam vozio 40 mph i trebalo mi je oko 5 sati da dodem nazad umjesto 3 sata koliko mi je trebalo da dodem tamo. cool stvar je sto sam vozeci do washingtona prosao kroz 4 drzave! Iz pennsilvanije, u delaware, u maryland do d.c-a. Naravno sve states su potpuno jednake, osim sto sam na istocnoj obali prvi puta ove godine ugledao jesen. Nisam u L.A-u ni primjetio da su listovi zuti ili da otpadaju, ili da ima kakve promjene u temperaturi. sve je isto zeleno i uvijek toplo. Kada sam stigao nazad na aerodrom, po uzasnoj kisurini kakvu nisam vidio ne pamtim, kazu mi da je let utkazan zbog nevremena i da nema nista do sutra popodne, a ja moram nazad na posao u ponedeljak. tako da sam morao malo sizit i zalit se, i nakom prosjedovanja, stavili oni mene u let za vegas, i iz vegasa morao cekat 6 ujutro da doletim nazad na lax. i onda odmah sa aerodroma na posao. dakle vozio 5 sati, cekao na aerodromu 3-4 sata, letio 4 sata do vegasa, cekao/spavao na aerodromu 5 sati, letio do l.a jos sat, vozio se sa lax-a do posla sat i radio 8, sve u jednom cugu!

To vam je to, braco i sestre, slozit cete se, podosta buran vikend koji je mogao biti ustigljeni poslovni trip, a zavrsio je sve osim...
poslat cu/objavit slike uskoro, cak sam i uslikao ervatsku ambasadu.

cujemo se...Love + Peace...mr. B

Post je objavljen 15.11.2006. u 06:33 sati.