Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/endimion17

Marketing

Zmaj i makina za robu.

np: Liquido - Narcotic
The baba je prekjučer svojom nesmotrenošću pala i glavom opizdila u škalu. Reka sam da će tribati hospitalizacija jer sigurno ima blagi potres mozga, ne daj bože subduralni hematom, nije slušala. Tek je sljedeći dan kad joj se već strašno vrtilo, napravila dižgraciju i zvala sina, doktore, ovoga, onoga, litanije na telefon.
Ma daj. A na mene se okomila što sam mislia poći doma, da kako ja to mogu, kakav ću ja biti, njanjanja. Strašno se ljutila, ko da sam ja kriv. Baš mi je krivo bilo.
Zanimljivo je to što je dan prije imala epizodu nevjerojatne lucidnosti (inače je lucidna, ali ponekad zapanji) kad mi je rekla koliko je važno biti snažan u životu. To je snažna žena u nekim pogledima, i ima potpuno pravo, ali ponekad se treba i prepustiti drugima. Nismo nadljudi, samo smo ljudi.
I tako je hospitalizirana, iša sam viditi što radi (haha...) i kako je, odnia joj lijekove i neke sitnice. Nije joj ništa. Nisam moga virovati. Zmaj.

Ali sam zato doma napokon moga raditi što oću. Potrpa sam svu bilu robu u makinu, stavia detergenta i omekšivača i na 95°C.
Inače sve perem na ruke Opalom. Roba je čista, ali nije bistro bijela jer nema optičko bjelilo pa djeluje staro. The baba ne da da se koristi makina. Samo u posebnim slučejevima, a onda ja najčešće izvisim. I tako je makina oprala (savršeno) svu robu. Onda sam stavia čarape kojih je brdo i sad opet pere.
Inače se iskilavim nad kadom i opečem vrućom vodom.

I tako gledam makinu za robu i mogu reći da je to jedna fascinantna stvar. Znam da sam ko mali stalno gleda u to. To je ko TV program. Prvo uzme vode i praška. Onda vrti malo na jednu stranu, malo na drugu stranu. Povisi temperaturu i opet vrti.
Produžuje broj okretaja. Onda uzme još vode, pa kasnije ugrije na 95°C. Pa ispire. Pa dugo lagano vrti u slaboj centrifugi.
Ne znam za vas, ali meni je to strašno opuštajuće. Još bi ko mali natrpa bubanj kockicama i onda uključia pranje ili samo centrifugu, na užas mame. Koju je to buku pravilo... smijeh

Idem sad izvaditi robu, valjda se opralo. Ovo što se danas pralo je već suho. Cila kuća miriši po detergentu. Sitim se doma. Šmrc.


EDIT: crne čarape su pustile crnilo na žuti šugaman. Lekcija #1 - ne stavljati crne čarape skupa s nečim u makinu.
Ništa, idem opet upaliti. Dok idem leći, će se oprati.
A još imam i deke prati! Ajme uživancija! smijeh




komentari:

  • ja san ka "mala" hipnotički blesila u defragmentaciju starih windowsa... makinja za robu previše podsjeća na jedan od sljedećih koraka a.k.a. peglanje pa mi vjerovatno zato nikad nije bila toliko draga... no one male zelene kockice na ekranu uuuuuuuuuuuuu
    čudi me ta "tvoja" bakica - obično one prve pohrle u bolnicu čak i ako im ništa nije - to mi je baš pričala mama od prije (oftamolog) (Azzul S'phyre 14.11.2006. 20:53)


  • @Azzul S'phyre: ja ko mali nisam ima PC, ali znam da mi je isto kasnije bilo zanimljivo gledati te kockice.
    peglanje MRZIM iz dna duše, ko i pranje robe i kuhanje. Ali gledati kako makina radi svašta od jadne robe... nema boljega.
    (a bakica je prilično drukčija od "bakica"...) (Sadako's apprentice 14.11.2006. 21:12)


  • Baš je čudna ta tvoja bakica. Gotovo bih rekla da i nije prava bakica. Ili je kao i sve bakice. Mene je moja neki dan (teta) ugnjavila kako se bijele čarape, gaće i kuhinjske krpe ne mogu prati zajedno u mašini. Sve se mora posebno iskuhavati. Taj smrad zaista mrzim. Uopće mi nije jasno zašto tako brije kada sve to bijelo rublje zajedno oprano izgleda savršeno čisto. Što se tiče šarenog i crnog, super su ti oni deterdženti za takvu robu. Znam na ruke prati žutu i crvenu majicu, a da im ništa ne bude. Za inat bakici SVE operi. I zavjese! ;-) (Hlapić 14.11.2006. 23:31)


  • I ja sam voljela gledati kako se pere rublje. Sad mi se ne da gledati, ali volim slušati opuštajuće brujanje. Drago mi je da znaš cijeniti tu spravu, kažu da je ona više od sve tehnike doprinijela ženskoj emancipaciji :))) Btw, moj deda je bakinom tati prije vjenčanja morao obečati da baka nikad neće morati prati veliki veš (baka je bila jako sitna, a inače vrlo marljiva u svemu). Deda je obećanje ispunio, veliki veš su prale pralje, a kasnije perilica. :))) Želim skoro ozdravjenje the babi :))) Još samo moram napomenuti da ti se iskreno divim kako si uspio biti ovako aktivan na blogu i na forumu s dial-up pristupom. Gdje će ti tek sad biti kraj kad ti stigne ADSL :)))) (aquaria 14.11.2006. 23:36)


  • @Hlapić: Možda je superbaka >:)
    I ja mrzim smrad kuhanja krpa. Meni su ti detergenti i sve to još jako nova stvar. Neću bakici sve prati. Već sam joj stavio u perilicu suđa sve što je imala u kući.
    Dosta je to. :)

    @aquaria: e, ali fora je samo kad ga malo ima pa skače i prevrće se. Kad je bubanj pun, samo se vrti u krug :/
    Ma mrzim, užasno mrzim prati robu na ruke, ali kad moram... Čini se da su jedine prilike za strojno pranje onda kad se the baba razbije pa ode u bolnicu. Užas.
    Bakica će brzo doma, siguran sam.
    A kako to misliš "ovako aktivan"? Pa nisam baš nešto aktivan. :)
    Ionako sam već mjeseca dana na broadbandu (ali na VIP-u, neću T-Com) pa sam se naviknuo (čak mi je prebrzo pa sam smanjio brzinu jednim programom). (Sadako's apprentice 15.11.2006. 01:31)


  • Ovakva spoznaja u svezi veš mašinke, kod Tebe je izazvala nevjerovatne reakcije, sve promjene od kako je nisritni babac u bolnici..sve te promjene, nevjerovatne promjene su se zbile ili imam osjećaj da se zbivaju sve većom brzinom. Opisa ti nama svoj fetiš u svezi mašinke za veš..:P odjednom si fasciniran jednim okruglim tijelom, koji guta tvoj veš..ups..perucka veš!!!
    Babcu objasni kada dođe iz bolinice, onako žilava i zdrava, da se veš pere u veš mašini i da se više potroši vode kod ručnog pranja, da na krivim stvarima špara i da je već sada u svijetu nedostatk čiste vode upitan...D Neka da svoj doprinos, a ne da ti jadan se mučiš s ručnim pranjem..i objasni babici da ti je veš-mašinka fetiš..Možda shvati i onda ti počne cijeli dan prati veš..dok ti onako zadivljeno,zavaljen sjediš i gledaš u svoj svijet veša...P (Dnevnik maštanja 2 15.11.2006. 02:21)


  • znas ona majica bijela ogromna s tri ovce, crna je u sredini, sve skupa su u velikom srcu? da...sad je sivkasta. hebiga... desilo se to s jos jednom majicom...tako da kad dodem doma za bozic, reci mami da kupi varikine...bit ce posla...
    p.s. mis je jos uvik aktivan... postavili smo dvije misolovke. ali drzi se...zmaj. (črčk črčk 15.11.2006. 08:46)


  • @Dnevnik maštanja 2: ne, ja samo volim kako se stroj sadomazohistički iživljava na odjeći :)
    The babi na žalost neću moći objasniti ništa jer je potpuno zatvorena prema tim stvarima.
    Bar sam oprao brdo stvari (upalio sam makinu valjda 7-8 puta hehehehe). Sve mi je čisto i mirisno, mmmmm :D

    @črčk črčk: mislim da znam koja je to majica. ma kako ti je to uspilo, ti si ženska! mi muški ne znamo te stvari pa zaseremo svu robu. ženske to bolje znaju.
    miša pripitomi. :P (Sadako's apprentice 16.11.2006. 11:25)


    Post je objavljen 14.11.2006. u 20:32 sati.