Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glupinickname

Marketing

Ultravijoleta

Klinac (pokazujući na sliku dječjeg parka): "Kakvo je ovo mjesto?"
Violet: "Kada sam bila dijete… Kada sam bila malena djevojčica, sanjala sam o starom prašnjavom putu. Putu koji se prostirao dokle je pogled dosezao. Sa strane ceste rasli su maleni bijeli cvjetovi. Bilo je to tako mirno mjesto. Bilo je to sretno mjesto. No, kada se život slegne posvuda oko tebe, onda shvatiš da mjesta poput toga ne postoje."

Svijet bliske budućnosti. Naizgled idilično i blistavo društvo futurističke tehnologije i arhitekture krije tiransku opresiju. Ovo je svijet u kojem beskrupulozni vladari progone nezaštićene biološke manjine a nada leži u prekrasnoj ratnici u pripijenoj obleci.

Njeno ime je Violet. Ultra Violet.

O čem se radi

Više od ijednog filma koji sam gledao, "Ultraviolet" je ko arkadna igrica. Nakon kaj ubacite kovanicu i odgledate intro, prelazite nivoe koji svi zgledaju isto, sam kaj jedan ima, ne znam, zelene podove i crne stražare a drugi crne zidove i bijele stražare. CGI pozadina je stalno ista (veliki grad) ali je totalno loša i spikselizirana jer je igrica sa početka 90ih. Violet prvo ubija stražare u staklenim oklopima, pa vampire, pa helikoptere, pa gljive-mesožderke i kibrog-klaune a na koncu mora sredit game bossa koji ima rocket launcher umjesto ruke i svemirske lovce koji mu periodički izljeću iz guzice.

Između nivoa su nekakve cut-scene sa prelošim patetičnim dijalozima (vidi citat iz uvoda). S obzirom da sam ih preskakivo, nisam siguran točno koja je radnja filma. Znam sam da u budućnosti nekakvi zli katolici/liječnici progone vampire koji rade ko pokret otpora. Violet pak pokušava spasit život frikovitom Antikrist klincu kojeg nemre ubit jer je Mission Objective pa joj komp ne da pucat na njega.

Možda bi još podnio "Ultraviolet" da samo ostavlja dojam ko da gledate razmaženog balavca koji igra pucačinu i ne da vam za komp. No ono kaj je zbilja grozno je kaj je klinjo ukucao i God Mode tak da ga niko nemre ubit, al ipak ne prestaje srati da kak on totalno super igra. U svakom nivou tak recimo ima dio di Violet pusti crnim (ili bijelim, ili žutim) stražarima da ju okruže sa svih strana. Oni onda krenu pucat po njoj i naravno, sam poubijaju jedni druge jer je ova neranjiva. Usprkos svemu tome, klinjo se svejedno dere "L0L!111 I 3M +3H R0XX0R5!!111" i čudi se da zakaj nisam impresioniran.

No, onda mu odjednom stara otvori vrata od sobe i veli: "Sine, jel igraš neku nasilnu igru?". Mali se na to skroz prepadne i kaže "NENENE! Uključio sam Gore Filter ko kak ste mi ti i tata rekli!". I fakat: pogledam malo bolje ekran i skužim da nijedan od stotina mrtvaca u "Ultraviolet" ne ispušta ni kapi krvi. A Violet i dalje mrtva ozbiljna skakuče po ekranu uz "POING! POING!" zvukove.

Milla Jovovich u "Ultraviolet" izgleda fantastično - meni osobno, puno više kul i seksi nego u prvom i drugom Resident Evilu skupa - al film je takav da mi je do kraja krenula opasno sličit Super Mariju.

Naravnoučenije

U budućnosti, svi ćemo biti loše animirani na kompjuteru.

U budućnosti, ljudi će za pojasom moć nositi gravitacijske privjeske sa majušnim suncem u sebi. Istodobno, najbolja metoda antivirusne preventive će i dalje bit gumene rukavice.

Još uvijek znam složit vickasti komentar cjelovečernjeg filma na jednoj stranici Worda.

(GNN)


Post je objavljen 14.11.2006. u 13:21 sati.