Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Djeca snimatelji

Izuzetna živost bila je u prošlotjednoj radionici pitomačke Pučke knjižnice i čitaonice. Najprije su učenici nižih razreda saslušali i aktivno učestvovali u radionici i izlaganju gospodina Igora Šelimbera u predavanju i izumima, shvatljivim za njihovu dob, znanstvenika Nikole Tesla.
Još je veća živost zavladala dok je u dvoranu nahrupilo četrdesetak članova dječjeg Video filmskog kluba "Mirko Lauš" , u kojem su djeca Osnovne škole Petar Preradović iz Pitomače, glumci, producenti, redatelji i potpisnici svojih filmova, od ideje do realizacije svakog zamišljenog projekta, pod stručnim vodstvom gospodina Zdravka Jakupeca, voditelja kluba.
Filmovi "Frajer" i "Najsretniji dani jedne gliste" bili su prikazani na ovogodišnjoj Reviji dječjeg filma u Čakovcu. Tu većer u knjižnici prikazano je preko dvadesetak filmova; igranih, dokumentarnih i drugih, a značajno je da je iza svake projekcije filma, dvoranom odjeknuo gromoglasan pljesak.. Posebno zapažen bio je film "Naš Tadija" posvećen 100 godišnjici velikog pjesnika prilikom njegova boravka u Grabrovnici, ćiji je Tadija počasni žitelj, iz zahvalnosti Grabovničana za sve što je učinio na obnovi rodne kuće i muzeja "Petar Preradović".
Najvažnije je da Foto video klub "Mirko Lauš" djeluje, a očekuju pomoć u rješavanju nedostatka materijalnih sredstava i problema prostorija za rad.
Zaželimo im sreće i puno uspjeha u daljnjem radu.
Pitomača.net
Barica Mihoković

Post je objavljen 14.11.2006. u 13:08 sati.