Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Radio 101 prenio izjavu blogera


45 lines na Radio 101 o kaznenoj prijavi protiv Mesića



Link na web radija: Mesić u Francuskoj prijavljen za pokušaj ubojstva


A odvjetnik Marina Tomulića Ivan Jurašinović najavio je i vlastitu kaznenu prijavu protiv Mesića:

Zašto taj odvjetnik (Ivan Jurašinović) kaže da sam ja njegov (Petračev) politički patron, to vjerojatno on zna, ali ja bih mu preporučio da posjeti Vrapče kad dođe u Zagreb, jer se takvim ljudima tamo može pružiti djelotvorna pomoć, rekao je Mesić u petak u Našicama.

Prijetnje shvaćam vrlo ozbiljno, kaže u današnjem priopćenju Jurašinović, držeći da je poziv u posjet Vrapču "zapravo otvorena prijetnja smrću". Jurašinović tvrdi kako je svima dobro poznata sudbina građana bivših komunističkih zemalja koji su zbog kritike vlasti bili proglašeni ludima da bi ih se lakše moglo ukloniti. Naglašava da Mesić ima pravo nijekati optužbe sadržane u optužnici (protiv Nikolića i ostalih), da je obrana njegovo legitimno pravo, te da će o tome jesu li optužbe utemeljene odlučiti istražni sudac. Jurašinović smatra da je Mesićeva izjava izravan napad na Francusku, njezin pravni sustav i demokratska načela koja dijele sve zemlje Europske unije.

Hina, Večernji list, 13.11.2006 21:05



Svi spašeni komentari:

-Polako budu i ostali. I ne samo za ovu vijest. (Vibbi 13.11.2006. 23:44)

-vid' ti stipe, kako bi on svih u vrapče:-P... (Wanda 14.11.2006. 08:56)

-ovo je smijeh ... da ne velim nekaj drugo, a osobno mi se cini da se jurasinovic vise boji svojih mutnih igra i posljedica istih pa se sada ovako oce medijski zastiti.... (photopublika 14.11.2006. 09:11)

-simpatican mi je Mesic, ali ovaj tip izjave mu nije na cast, i nagojestava mi da nesto krije, jer na konkretne optuzbe odgovara ad-hominem napadima - uvijek sumnjiv simptom (ovajonaj 14.11.2006. 10:52)

-@ovajonaj, e pa to si lijepo rekao. Nije to neki njegov klasični neprijatelj koji ga je vrijeđao zbog roditelja, žene, svjedočenja u Haagu i slično, pa da se ide tako razgovarati., odnosno da to raja doživi kao "vratio istom mjerom". Fakat si je zabio autogol. (45 lines 14.11.2006. 11:02)

-Kao što već rekoh, ako želim saznati tko, što, s kim i zašto, eto me kod tebe :) (studena°°° 14.11.2006. 12:37)

-@Wanda - to valjda zato da ne bude usamljen ! (BTW: avatar ti je vise nego super !) (Noname 14.11.2006. 14:16)

-pozdrav. pratim vec neko vrijeme tvoj blog i redovno se vracam. ako moze jedan komentar-pitanje u vezi ovog slucaja /Tomulic/. kaze Tomulic da su pucali na njega ispred kuce, al je on uspio vidjeti tablice, ajde to mi je jos i vjerojatno.
ici izvesti atentat u Francusku sa hrvatskim-zadarskim tablicama, koje su pored svega jos i registrirane na POU??! nesto mi ipak ne stima tu. (vek 14.11.2006. 15:18)

-@vek, nije on rekao da su pucali, već da je vidio tipa s pištoljem u tom autu kojeg je preoznao kao Marka Nikolića. Da je pucano, odnosno da je bio upucan ne bi vidio tablice, pa se ne bi ni znalo ni na koga je auto registriran. to je moje mišljenje. francuska se policija i pravosuđe time bave, pa će oni znat bolje objasniti što je bilo i tko je u tome sudjelovao. međutim, da je to tako bezveze kao što ti se čini na prvi pogled i predsjednik se Mesić na sve mogao samo nasmijati, a ne za Tomulića izjaviti da je kriminalac svjetskog glasa, a Jurašinoviću preporučiti Vrapče. (45 lines 14.11.2006. 15:33)

-@uz to, na Vjeku Sliška su izveli atentat u po bijela dana u centru Zagreba što je bezveze na prvi pogled, al' eto Sliško to više ne može komentirati, a Nikoliću se sudi kao organizatoru tog ubojstva. (45 lines 14.11.2006. 15:36)

-žac bolje ti ide radio govor od televizije .
a uz put , od jedne policije čula sam da je v.sliško bio pravi gospodin.
ne znam dal'je izrastao u gospodina , ali prvi put u životu za onu tajnu pticu čula sam od njega s kojih 15, a brat mu je navodno imao običaj pucati u poslovne partnere ako bi koji htio kakav račun naplatiti.
ne znam koga je normalnog briga što se ti likovi ubijaju ,ali nije zgodno da to izvode usred bijela dana u gradu među građanima. (lolina centrifuga 14.11.2006. 16:13)

-@lolina centrifuga, pa problem je u tome što u normalnoj državi s vladavinom prava i ne mogu postojati takvi ljudi. U državi s vladavinom prava i ne mogu pucati jedni na druge jer je jedino policija ovlaštena da puca. Nadalje, u jednom od neuspjelih atentata na Vjeku Sliška stradao pokojni građanin Domini. Nije normalno da mafijaši pucaju jedni na druge ni u jednoj Italiji koja je izmislila mafiju. Jer da jest ne bi tamo išla intervenirat vojska. (45 lines 14.11.2006. 16:20)

-prvo, hvala na brzom odgovoru.
nije do nikakvog pucanja doslo, citao sam istovremeno nesto o Stedulu pa mi se malo pobrkalo. zanimlivo, nakon tog atentata Sindicic je uhicen kasnije isto zato kaj su ga uhvatili po tablicama. navodno neki susjed zapisao jer se par dana prije motao i -snimao situaciju- po kvartu pa mu je bio sumnjiv.
sto se tice Tomulica i moje misljenje je da je sve moguce. ali rent a car je 50 eura dnevno, a dokumente moze falsificart svatko, treba ti par stotina dolara inf. opreme, tablice isto kakve god zeli svatko moze nabaviti, hoces s parkinga, hoces po zelji, i onda jos napravis poljske recimo, il mozda najbolje francuske da se bas ne istices kad vec ides sranja raditi. a ne uzeti hrvatske, prema informacijama auto od POE-osim ako to i nije bio cilj cijele operacije, da se zavrsi ovako kako se zavrsilo.
uglavnom, bice zanimljivo vidjeti hoce li istraga sto pokazati, i kako ce teci. (vek 14.11.2006. 16:32)

-nedostaje nam samo 1001 elliot ness (lolina centrifuga 14.11.2006. 17:29)

-@lolina centrifuga, hehe ;). Pa onog jednog Elliota Nessa koji se pojavio u liku Glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog ismijali su i kompromitirali novinari bliski Hrvoju Petraču, a uništio ga Sabor. Eno ga još na burzi na zapošljavanje. (45 lines 14.11.2006. 17:35)

Post je objavljen 13.11.2006. u 22:18 sati.