Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Vlada prekinula šestomjesečnu krizu u općini Pitomači

KRIZA VLASTI:Vlada prekinula šestomjesečnu krizu u općini Pitomači
Vesna Bedeković postala povjerenica za Pitomaču

Autor:Dragutin Šantoši
Vlada je na posljednjoj sjednici prekinula višemjesečnu krizu vlasti i za Pitomaču imenovala općinsku povjerenicu Vesnu Bedeković zbog toga što se od svibnja 2006. godine nije uspjela održati niti jedna radna sjednica.
Oporba optužila HDZ
Kriza vlasti pojavila se još u travnju, kada su vijećnici HDZ-a, HSLS-a i HSP-a, nezadovoljni funkcioniranjem i radom izvršne koalicijske vlasti, podnijeli ostavke. Poslije su ostavke podnijeli i vijećnici SDP-a, koje je koalicijska vlast HSS-a, SDP-a i HNS-a zamijenila, a tijekom ljeta jedan od zamijenjenih vijećnika prestao je dolaziti na radne sjednice pa se koalicija raspala. Za propast legalno izabrane vlasti čelnici HSS-a javno su prozvali HDZ, optužujući tu stranku da je političkim nasiljem, pritiscima, ucjenama i kupnjom vijećnika srušila općinsku vlast, koja je počela, ali ne i završila, brojne komunalne infrastrukturne projekte.
- Najodlučnije odbacujemo takve prozivke jer je u Pitomači ponajviše riječ o nesposobnosti koalicijske vlasti. Dosad nismo reagirali na neistine čekajući da od lokalnog Pitomog radija dobijemo poziv za sudjelovanje u emisiji “Vox populi”.
1700 kuna za emisiju
Ta je emisija besplatna, ali isključivo privilegija vladajuće koalicije HSS-a, HNS-a i SDP-a. Oporba svoj “Vox populi” može dobiti samo ako Pitomom radiju plati 1700 kuna za sat emitiranja - kaže Željko Grgačić, predsjednik OO HDZ-a Pitomače.
Večernji list


Post je objavljen 13.11.2006. u 17:57 sati.